ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Μαραθονήσι ίσως είναι η απάντηση του ερωτήματος «Πού να πάω διακοπές»

Κι όμως, η Zάκυνθος δεν είναι μόνο το «Ναυάγιο»

must.com.cy

Της Δέσποινας Άσπρου

Η Ζάκυνθος αποτελεί ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς το καλοκαίρι και αυτό, αν κρίνουμε από τον αριθμό των τουριστών που ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο κάθε χρονιά και σαφώς, από τις αναρτήσεις στα social media, δεν είναι μυστικό. Οι περισσότεροι όμως που καταυθάνουν στο νησί, πηγαίνουν με το όνειρο να δουν από κοντά το πλοίο «Παναγιώτης» και το ξακουστό σε ολόκληρο κόσμο «Ναυάγιο».

Σαφώς και την λάμψη του μοναδικού αυτού φαινομένου που δημιουργούσε η φύση μαζί με το πλοίο, δεν μπορεί τίποτα στην Ελλάδα να την κλέψει, ωστόσο η Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το Ναυάγιο. Ένα από τα ωραιότερα και ίσως πιο άγνωστα σημεία, στο ελληνικό νησί, είναι το Μαραθονήσι, το οποίο ουκ ολίγοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αποκαλούν ως το "μαργαρητάρι" της Ζακύνθου. Το σημείο αυτό, το οποίο μαγνητίζει όσους το επισκεφτούν, είναι γνωστό επίσης και ως το νησί της Χελώνας και βρίσκεται στον κόλπο του Λαγανά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Panagiotis Studios (@panagiotis_studios)

Ένα πραγματικό «μαργαριτάρι» για την Ζάκυνθο, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες που μένουν έκπληκτοι από τα κρυστάλλινα νερά του αλλά και στην εξαιρετικά σπάνια μορφολογία του, καθώς κοιτάζοντας το από την περιοχή του Κερίου, μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα ότι έχει το σχήμα μια χελώνας, από το οποίο έχει αποκτήσει και το χαρακτηριστικό του όνομα.

Το Μαραθονήσι με την καταγάλανη παραλία με λευκή άμμο στο εμπρός μέρος, καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες που το επισκέπτονται είτε με ιδιωτικά σκάφη, είτε με μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πλοία. Στην αριστερή πλευρά του νησιού, ανάμεσα στους βράχους και τις σπηλιές η φύση έχει δημιουργήσει, μοναδικές μικρές παραλίες, που μόνο σε εξωτικές ταινίες μπορείς να δεις, ενώ στο πίσω μέρος δύο μεγάλες σπηλιές που είναι εκεί φαντάζουν στα μάτια κάθε επισκέπτη μοναδικό μέρος για βουτιές, κολύμπι, αλλά και για φωτογραφίες, λόγω της εξαιρετικά μοναδικής μορφολογίας τους.

Στο νησί της χελώνας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι φωλιές ωοτοκίας της caretta-caretta, που σύμφωνα με τον Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται στην παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και κατ' επέκταση στο βάθος της επώασης των αυγών της, παράγονται σχεδόν αποκλειστικά αρσενικά χελωνάκια, ενώ στις υπόλοιπες παραλίες του κόλπου παράγονται θηλυκά.

Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο όσο το «Ναυάγιο», αλλά σίγουρα μπορεί να κλέψει την καρδιά κάθε επισκέπτη!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Art House Villa (@arthousevillazante)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@alles_isiii)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση