ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το να κλείσουμε τις διακοπές μας από τώρα είναι καλή ιδέα;

Με την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία να κυριαρχούν, δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται αν πρέπει να προγραμματίσουν τις διακοπές τους ή όχι

must.com.cy

Του Γεώργιου Γκαρακλίδη

Η νέα μετάλλαξη όμικρον μεταδίδεται και θερίζει αδιαλλείπτως και χωρίς κανέναν φραγμό. Μαζί με όλα όσα διαδραματίζονται στον κόσμο είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς να «δραπετεύσει» για λίγες μέρες στο εξωτερικό σ' έναν παραμυθένιο, για τον ίδιο, προορισμό και να χαλαρώσει εξερευνώντας νέους προορισμούς.

Είναι όμως εφικτό να οργανώσει κανείς ένα ταξίδι στο εξωτερικό που στην τελική να μην του χρεώσει επιπλέον βάρη και ταλαιπωρίες; Οι συμβουλές των travel experts που έχουμε συγκεντρω΄σει στο παρόν άρθρο, θα σας δώσουν μια ιδεά παραπάνω για το πώς ακριβώς να οργανώσετε ένα επικείμενο ταξίδι σας ή πώς να αρχίσετε να το σκέφτεσε ένεκα των τρέχοντων συνθηκών:

1.Συμφέρουσες ευκαιρίες: Αρχικά ψάξτε το όλο θέμα από την αρχή, μεθοδικά και βήμα-βήμα. Δείτε αν υπάρχουν κατάλληλες και συμφέρουσες τιμές και ευκαιρίες τις οποίες ενδεχομένως να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και να προχωρήσετε σε αγορές. Αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις τότε αρπάξτε την ευκαιρία να γεμίσετε τις επερχόμενες καλοκαιρινές σας μέρες με εξορμήσεις στους δικούς σας ονειρικούς προορισμούς. Βέβαια, οι ειδικοί τονίζουν πως καλό είναι να γίνει η έρευνα από τώρα, πριν πλησιάσει ο καιρός του καλοκαιριού καθώς τόσο η ζήτηση όσο και οι τιμές θα αυξάνονται και θα είναι αντιστρόφως ανάλογα με τις συμφέρουσες τιμές που προαναφέραμε.

2.Ευέλικτες ευκαιρίες: Πέραν των ευκαιριών με προσεγμένες τιμές οι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιτάξουμε και ευέλικτες περιπτώσεις καθααρά λόγω των απρόβλεπτων εναλλαγών εξαιτίας της πανδημίας. Οι αλλαγές και οι ακυρώσεις ή οι μεταφορές των ημερομηνιών έχει προκαθοριστεί πλέον στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες κυρίως μετά την έξαρση της πανδημίας οπότε ως προς αυτό η τύχη είναι με το μέρος σας. Ωστόσο, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε 100% πως η εταιρεία με την οποία πιθανόν να ταξιδέψετε, καλύπτει τυγχόν αλλαγές τελευταίας στιγμής ειδάλλως θα πρέπει να υποστείτε τις γνωστές συνέπειες της τσέπης.

3.Παρακολουθήστε: Συνεχίζετε να παρακολουθείτε τις αυξομειώσεις των τιμών καθώς παίζονται πολλοί παράγοντες τόσο για τις μειώσεις όσο και για τις αυξήσεις και πλέον οι επιβάτες είναι πιο υποψιασμένοι από ποτέ οπότε και σε αυτό η τύχη βοηθάει τους «τολμηρούς». Βέβαια, όσο τολμηροί κι αν θεωρείστε, θα ήταν πιο εύλογο να έχετε στο μυαλό σας πως μία απόφαση διακοπών στο εξωτερικό δεν λαμβάνεται εν μία νυκτί κι ότι θα πρέπει να το περιεργαστείτε τόσο με τον εαυτό σας όσο και με άλλα μέλη που ενδεχομένως να σας συνοδεύσουν.

4.Ασφαλιστείτε: Πολλοί ταξιδιώτες, κυρίως οι νεότεροι, δεν πατάνε ποτέ το νι στο κουμπάκι που αναφέρεται για την ασφάλιση πριν από ένα επικείμενο ταξίδι. Μία ασφάλιση ταξιδιού προβλέπει πολλές φορές, αυτά που εσείς αδυνατείτε να σκεφτείτε μέσα στον ενθουσιασμό, την αγωνία ή την ανθρώπινη άγνοια. Παράλληλα, σας λύνει τα χέρια κυριολεκτικά όταν υπάρχουν απρόβλεπτες αλλαγές, καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις τελευταίας ώρας χωρίς καμία προειδοποίηση χωρίς εσείς να χρειαστεί να ενεργήσετε συγκεκριμένα εφόσον έχετε ήδη πληρώσει ένα ποσό για την ασφάλιση του ταξιδιού και συνεπώς για το πώς αυτό μπορεί να εξελιχθεί.

5.Να είστε ενήμεροι: Το να παραμένει ενήμερος κανείς στις μέρες μας ισούται με το να «καταναλώνει» πληροφορίες που φτάνουν από κάθε πλευρά της γης, που ενδεχομένως να αποτελούν ανακρίβειες ή και που εν τέλει να καταρρακώσουν την ψυχολογία του καθενός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, το θέμα είναι να υπάρχει μια βασική ενημέρωση για τις καταστάσεις και την εξέλιξη λόγου χάριν της πανδημίας που έχει άμεσο αντίκτυπο στις μετακινήσεις και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της πανδημίας είναι γεγονός πως έχει διαταράξει κάθετί που είχε μείνει όρθιο προηγουμένως. Το 2019 φαντάζει πραγματικά τόσο μακρινό που θυμίζει το πώς οι παππούδες μας αναπολούν τα ανέμελα νιάτα τους πριν από αρκετές δεκαετίες ενώ οι νέοι αναπολούν τη δική τους προσωπική ελευθερία και ξεγνοιασιά που μάλλον δεν εκτιμήσανε πριν από 3 χρόνια ακριβώς, κάτι τουλάχιστον περίεργο. Η πανδημία όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να σας κάνει να απέχετε από τα όνειρά σας και τους στόχους σας καθώς τίποτα δεν τελειώνει εδώ αλλά εξελίσσεται. Κάντε πλάνα, σχέδια, όνειρα και σύμφωνα πάντα με τις συνθήκες αλλά και τα πόδια καλά καρφωμένα στη γη, δείτε τα να υλοποιούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση