ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:42
 

Οι Ρώσοι ανησυχούν για την κατεύθυνση της χώρας τους

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκφωνεί ομιλία στο Κρεμλίνο με αφορμή τη 10η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Κυρίλλου

Newsroom Κ, Αθήνα

Στα μεγαλύτερα επίπεδα από το 2006 βρίσκεται η κοινωνική δυσφορία στη Ρωσία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο ινστιτούτο Levada Centre, το 45% των πολιτών εμφανίζεται να πιστεύει ότι η χώρα τους βαδίζει «σε λάθος κατεύθυνση», ενώ το ποσοστό που επιδοκιμάζει τη γενική πορεία της χώρας φτάνει το 42%. Η μεταστροφή της κοινής γνώμης στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου είναι σημαντική, καθώς στην περυσινή, αντίστοιχη έρευνα, το 55% επιδοκίμαζε τη συνολική εικόνα της χώρας, ενώ μόνο το 28% θεωρούσε ότι η Ρωσία βαδίζει σε λάθος δρόμο.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν την αυξανόμενη δυσαρέσκεια μέρους των πολιτών στην πτώση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και στα άκρως αντιδημοφιλή μέτρα για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, ώστε να εξυγιανθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Το τίμημα αυτών των μέτρων ήταν σημαντικό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δημοσκόπηση κρατικού ινστιτούτου, τον περασμένο μήνα, εμφάνιζε τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 χρόνων.

Ισχυρός ο Πούτιν

Πάντως, το κύρος του Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει ισχυρό και η ηγεμονική του θέση στην πολιτική ζωή της Ρωσίας δεν αμφισβητείται σοβαρά. Σύμφωνα με την έρευνα του ανεξάρτητου ινστιτούτου Levada Centre, περισσότερο από το 60% των Ρώσων πολιτών εξακολουθεί να επιδοκιμάζει τον πρόεδρο της χώρας.

Ωστόσο, η σταδιακή διόγκωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις αναμένεται να ενισχύσει τις διαβουλεύσεις στους κόλπους της ρωσικής ηγεσίας προς αναζήτηση κινήσεων που θα εξισορροπήσουν τα πρόσφατα, αντιδημοφιλή μέτρα και θα θωρακίσουν πολιτικά το κυβερνών κόμμα και τον πρόεδρο της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Γερουσία των ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε αίθουσα δικαστηρίου.

Δίκη Τραμπ: Ημέρα Τέταρτη

Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται να πείσουν 4 Ρεπουμπλικάνους το όριο των 51 ψήφων, ούτως ώστε να περάσουν τα αιτήματα τους για ...
Newsroom K
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X