ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καμπούλ: Έκρηξη και πυροβολισμοί κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τρεις αντάρτες ντυμένοι ως γιατροί επιτέθηκαν σήμερα Τετάρτη στο Sardar Daud Khan, το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ προκαλώντας πανικό σε ασθενείς και προσωπικό. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για θύματα.

Αρχικά οι αντάρτες προκάλεσαν μια έκρηξη και στη συνέχεια πυροβολούσαν ανεξέλεγκτα σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου Abdul Hakim στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο οποίος συμπλήρωσε πως δίνεται μάχη για εξουδετέρωση των επιτιθεμένων.

Παγιδευμένα μέλη του ιατρικού προσωπικού έκαναν μέσω των social media έκκληση για βοήθεια. «Μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν επιτιθέμενοι, προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε ένας από αυτούς στο Facebook.

Καμία οργάνωση δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στο νοσοκομείο αλλά υπάρχουν υποψίες ότι οι Ταλιμπάν βρίσκονται πίσω από αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον αστυνομικού τμήματος και ενός γραφείου της υπηρεσίας πληροφοριών στην Καμπούλ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X