ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αίγυπτος: Δύο ανώτατοι στρατιωτικοί πέθαναν από κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο

Άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί έχουν επίσης διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό κατά τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψαν στο Γαλλικό Πρακτορείο υγειονομικές πηγές

ΑΜΠΕ

Δύο ανώτατοι αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού, που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, υπέκυψαν μέσα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που μεταδόθηκαν από το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης χθες, Κυριακή, και σήμερα.

Ο στρατηγός Σάφι Νταβούντ, υπεύθυνος των προγραμμάτων υποδομής της Στρατιωτικής Υγειονομικής Αρχής, πέθανε στο νοσοκομείο, όπως μεταδόθηκε σημερα. Ο θάνατός του έρχεται να προστεθεί στη χθεσινοβραδινή απώλεια του στρατηγού Χάλεντ Σαλτούτ, υπεύθυνου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Συμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σαλτούτ προσεβλήθη από τον ιό κατά τη διάρκεια επιχείρησης «αποστείρωσης» για την αντιμετώπιση της covid-19. Ο στρατός δημοσίευσε βίντεο την περασμένη εβδομάδα που παρουσίαζε στρατιωτικά οχήματα να ραντίζουν με απολυμαντικό υγρό τους δρόμους του Καΐρου και την εμβληματική πλατεία Ταχρίρ, η οποία υπήρξε το επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης του 2011 που προκάλεσε την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί έχουν επίσης διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό κατά τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψαν στο Γαλλικό Πρακτορείο υγειονομικές πηγές. Στην Αίγυπτο έχουν επισήμως καταγραφεί έως σήμερα 327 κρούσματα του κορωνοϊού και 14 νεκροί. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγάντ πρόσφατα δήλωσε πως κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίσθηκαν σε 24 περιφέρειες από τις 27 της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση