ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Ριζοσπαστικό το πρόγραμμα των Εργατικών

Ο Κόρμπιν έκανε λόγο για «πρόγραμμα δημοφιλών πολιτικών, τις οποίες το πολιτικό κατεστημένο εδώ και δεκαετίες μπλοκάρει»

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν παρουσίασε χθες το πλέον ριζοσπαστικό πολιτικό πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών, με κεντρικό άξονα σημαντικές δημόσιες επενδύσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από φόρους σε μεγάλες εταιρείες και άτομα με μεγάλο πλούτο.

Ο Κόρμπιν έκανε λόγο για «πρόγραμμα δημοφιλών πολιτικών, τις οποίες το πολιτικό κατεστημένο εδώ και δεκαετίες μπλοκάρει», ενώ τα στοιχεία περί χρηματοδότησης των κομμάτων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, δείχνουν ότι οι δωρητές με τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες χρηματοδοτούν το Συντηρητικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής την τελευταία εβδομάδα, το Συντηρητικό Κόμμα συγκέντρωσε 5,7 εκατ. στερλίνες από μεγάλες δωρεές (άνω των 7.500 ευρώ), εκ των οποίων τα 3 εκατ. από πολύ μεγάλες δωρεές (άνω των 500.000 στερλινών). Την ίδια περίοδο, το Εργατικό Κόμμα εισέπραξε λιγότερο από 300.000 στερλίνες από μεγάλες δωρεές, με μεγαλύτερο δωρητή το συνδικάτο UNITE. Τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα έως και 16 μονάδων στο Συντηρητικό Κόμμα.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Κόρμπιν χθες στο Μπέρμιγχαμ προβλέπει αυξημένα φορολογικά έσοδα, τα οποία θα προκύψουν από τη φορολόγηση των εισοδημάτων άνω των 80.000 στερλινών –δεν θα επιβαρύνουν, δηλαδή, το 95% των φορολογουμένων– και μισθολογική αύξηση 5% στους δημοσίους υπαλλήλους, όταν εδώ και χρόνια ίσχυε το 1%. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης επιβολή φόρου ύψους 11 δισ. στερλινών σε εταιρείες υδρογονανθράκων, ώστε να χρηματοδοτηθεί το «ταμείο δίκαιης μετάβασης στην πράσινη οικονομία». Ο φόρος θα υπολογιστεί ανάλογα με τη συνεισφορά της κάθε εταιρείας στην κλιματική κρίση και θα πληρωθεί σε ετήσιες δόσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X