ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία - Τέλος στην περίοδο «πλεοναζόντων θανάτων» λόγω κορωνοϊού

Σε ύφεση το δεύτερο κύμα της πανδημίας

ΚΥΠΕ

Για πρώτη φορά από την ύφεση της πανδημίας τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν σε μία εβδομάδα από οποιαδήποτε αιτία στην Αγγλία και στην Ουαλία έπεσε κάτω από τον αντίστοιχο μέσο όρο της περασμένης πενταετίας για την ίδια εβδομάδα.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) που καταγράφει τα στοιχεία σημειώνει πως και τυπικά πλέον η περίοδος «πλεοναζόντων θανάτων» που χαρακτήριζε το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει λήξει.

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη δέκατη εβδομάδα του έτους, που έληξε στις 12 Μαρτίου, πέθαναν 10.987 πολίτες από όλες τις αιτίες. Πρόκειται για 511 θανάτους λιγότερους από το μέσο όρο της πενταετίας για την ίδια εβδομάδα.

Η κυβέρνηση προσμετρά μόνο τους θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων που συνέβησαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση

Από την άλλη πλευρά, το ONS καταμετρώντας τα πιστοποιητικά θανάτου που αναγράφουν την COVID-19 στις αιτίες θανάτου υπολογίζει ότι έως και τις 12 Μαρτίου 149.117 άνθρωποι είχαν πέσει θύματα του ιού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επίσημη καταμέτρηση του Υπουργείο Υγείας τοποθετούσε τη Δευτέρα τον απολογισμό την νεκρών σε 126.172. Η κυβέρνηση προσμετρά μόνο τους θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων που συνέβησαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση