ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δανία: Η πρώτη χώρα που σταματά οριστικά τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

Η Υπηρεσία Υγείας αποφάσισε να συνεχίσει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 χωρίς το εμβόλιο από την AstraZeneca», ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση

Newsroom Κ, Αθήνα

Τον τερματισμό χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, επιβεβαίωσε και επίσημα η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας.

«Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας αποφάσισε να συνεχίσει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 χωρίς το εμβόλιο από την AstraZeneca», ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα ανέφεραν πως η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το εν λόγω εμβόλιο, έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρομβώσεων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από Covid-19 είναι «πολύ μεγαλύτερος» από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση