ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκλογές με έναν υποψήφιο και παραδοσιακές στολές στη Β. Κορέα (φώτος)

Οι εκλογές γίνονται για να αναδειχθούν τα 700 νέα μέλη της εκλογές της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης

Newsroom Κ, Αθήνα

Ημέρα Εθνικής Εορτής θυμίζει η σημερινή στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας, καθώς μαζικά – αλλά με απόλυτη τάξη - οι πολίτες συρρέουν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Οι εκλογές γίνονται για να αναδειχθούν τα 700 νέα μέλη της εκλογές της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας  Κορέας. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον καθώς τα ψηφοδέλτια στα εκάστοτε εκλογικά τμήματα δεν περιλαμβάνουν παρά μόνον ένα όνομα ανά περιφέρεια, αυτό του υποψηφίου που είχε προκαταβολικά επιλεγεί από τον ανώτατο, αδιαμφισβήτητο ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Έτσι, οι Βορειοκορεάτες ρίχνουν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη ως ένδειξη έγκρισης – και σπανιότατα απόρριψης – του «βουλευτή». Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς να έχει καμμία αγωνία για τα αποτελέσματα των εκλογών. 

Από το πρωί, οι πολίτες προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα χαμογελαστοί, οι περισσότεροι φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές, ενώ σε κεντρικές πλατείες τις Πιονγιανγκ γίνονται «φιέστες», καθώς σχολεία και σύλλογοι συμμετέχουν σε χορευτικές παραστάσεις. 

Κατά τις προηγούμενες εκλογές, το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν 99,97%, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, ενώ ο Κιμ έλαβε το 100% των ψήφων.

Στις κάλπες δεν προσήλθαν μόνον οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό και «οι εργάτες της θάλασσας», ενώ όλοι οι υποψήφιοι έλαβαν το 100% των ψήφων στις εκλογικές περιφέρειές τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X