ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φρικτή δολοφονίας μητέρας αναστατώνει την Τουρκία

Στο πόδι η χώρα για τα δικαιώματα της γυναίκας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η φρικτή δολοφονία μιας μητέρας, μπροστά στα μάτια της μικρής κόρη της αναστάτωσε την Παρασκευή την Τουρκία και ξεσήκωσε μεγάλο κύμα αντιδράσεων. 

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγο, ο πρώην σύζυγος της της επιτέθηκε σε ένα καφέ, στο Κιρίκκαλε, μπροστά στα μάτια των παρευρισκόμενων και της μικρής της κόρης. Ο δολοφόνος επιχείρησε να αποκεφαλίσει την άτυχη γυναίκα, η οποία τελικά έχασε την ζωή της στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε. Ο δολοφόνος προσπάθησε να ξεφύγει από το σημείο του εγκλήματος με ένα ταξί αλλά στην συνέχεια εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Μεγάλη αναστάτωση

Η νέα εξέλιξη αναστάτωσε μέσα σε λίγη ώρα ολόκληρη την Τουρκία. Στο διαδίκτυο η λαϊκή οργή δεν έχει τέλος. Πολιτικές προσωπικότητες, πολιτικά κόμματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, αθλητικοί σύλλογοι και πολίτες εκφράζουν οργή απέναντι στο ανεξέλεγκτο φαινόμενο στην Τουρκία που ακούει στο όνομα «βία κατά της γυναίκας».

Τα τελευταία χρόνια, σε ετήσια βάση, εκατοντάδες Τουρκάλες χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της βίας που δέχονται από τους άνδρες, που είναι συνήθως πρώην σύντροφοι ή σύζυγοι.

«Δεν πάει άλλο»

«Δεν πάει άλλο», είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα μεγάλων τουρκικών ομάδων όπως η Γαλατάσαραϊ και η Φενέρμπαχτσε. Δυστυχώς για την Τουρκάλα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εξαιτίας της απραξίας του κρατικού μηχανισμού και των κενών στην νομοθεσία, παρόμοια φαινόμενα ενδέχεται να εμφανιστούν στο προσκήνιο στην πορεία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λίγο μετά την σύλληψη του, ο δράστης της νέας φρικτής δολοφονίας επιχείρησε να απολογηθεί δίνοντας έμφαση στην τιμή του. Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία κάθε είδους επίθεση στην τιμή ενός πολίτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό στοιχείο.

«Δεν θέλω να πεθάνω» και «μητέρα» σήμερα στο διαδίκτυο οι Τούρκοι πολίτες δίνουν την δική τους, ξεχωριστή απάντηση στα προαναφερόμενα νομικά κενά και στην απραξία της συντηρητικής κυβέρνησης μπροστά σε ένα φαινόμενο που λαμβάνει τραγικές διαστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση