ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόρριψη της επίσκεψης Σταϊνμάιερ στο Κίεβο

«Η απόρριψη της επίσκεψης του προέδρου συνιστά απόρριψη της Γερμανίας», δήλωσε ο προερχόμενος από τους Πράσινους αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ

ΑΜΠΕ

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της Γερμανίας για την στάση της ουκρανικής κυβέρνησης, που φέρεται να είπε «όχι» σε μια επίσκεψη του Γερμανού ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο Κίεβο, συνεχίζονται.

Μετά τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, που χαρακτήρισε την απόρριψη της επίσκεψης του Σταϊνμάιερ στην Ουκρανία «κάπως εκνευριστική», και ο (προερχόμενος από το κόμμα των Πρασίνων) αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ τόνισε, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, ότι «η απόρριψη της επίσκεψης του προέδρου συνιστά απόρριψη της Γερμανίας, καθώς ο ομοσπονδιακός πρόεδρος είναι η Γερμανία».

Ο Χάμπεκ μάλιστα συνέχισε κάνοντας λόγο για «διπλωματικό λάθος» της Ουκρανίας. Απαντώντας στο ερώτημα εάν σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει ο καγκελάριος να επισκεφθεί το Κίεβο, ο κ. Χάμπεκ σημείωσε ότι το σημαντικό τώρα είναι να λυθεί το πρόβλημα και να μην κλιμακωθεί. «Για αυτό υπάρχουν τα τηλέφωνα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Bundestag Αντον Χοφράιτερ (του κόμματος των Πρασίνων), ο οποίος είχε μεταβεί πρόσφατα στην Ουκρανία, κάλεσε τον πρόεδρο Σταϊνμάιερ «να κάνει περισσότερα» για την αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

Ο κ. Χοφράιτερ, μιλώντας στο n-tv, χαρακτήρισε «λάθος» το γεγονός ότι ο κ. Σταϊνμάιερ ήταν ανεπιθύμητος στο Κίεβο, καθώς, όπως είπε, έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για την πολιτική του έναντι της Ρωσίας κατά το παρελθόν, αλλά τόνισε: «Θα ήθελα (σ.σ. ο Σταϊνμάιερ) να πει δυνατά και καθαρά: Ναι, έκανα λάθος και αυτό έχει πλέον συνέπειες. Και αυτές οι συνέπειες είναι ότι απέναντι στον καγκελάριο, τον οποίο γνωρίζει καλά, πρέπει να επιμείνει για να παραδοθούν βαρέα όπλα στην Ουκρανία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση