ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τουρκία στέλνει ιατρικές προμήθειες στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ, χαιρέτισαν ως «γενναιόδωρη δωρεά» τις 500.000 χειρουργικές μάσκες, 4.000 στολές, απολυμαντικά, ειδικά γυαλιά και προστατευτικές ασπίδες προσώπου.

Newsroom Κ, Αθήνα

Ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος που μεταφέρει ιατρικές προμήθειες και προστατευτικό εξοπλισμό κατευθύνεται σήμερα προς τις ΗΠΑ για να παραδώσει βοήθεια στον σύμμαχο στο ΝΑΤΟ της Τουρκίας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ΗΠΑ, που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την COVID-19 και κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως, χαιρέτισαν ως «γενναιόδωρη δωρεά» τις 500.000 χειρουργικές μάσκες, 4.000 στολές, απολυμαντικά, ειδικά γυαλιά και προστατευτικές ασπίδες προσώπου.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι ανακοινώνοντας ότι η Τουρκία θα παραδώσει ιατρικές προμήθειες στις ΗΠΑ έπειτα από αίτημα του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ για να στηρίξουμε την μάχη της Αμερικής κατά το κορωνοϊού», ανέφερε το τουρκικό Διευθυντήριο Επικοινωνιών.

Η βοήθεια αυτή φτάνει σε μια κρίσιμη περίοδο στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από διαφωνίες για τις κυρώσεις επί του Ιράν, την πολιτική στη Συρία και την απόκτηση από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων.

«Όπως υποδηλώνει αυτή η δωρεά, οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκία είναι ισχυρές και η Άγκυρα είναι μια από τις σημαντικότερες συμμάχους μας», δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Η Άγκυρα έχει ήδη αποστείλει ιατρικές προμήθειες σε 55 χώρες περιλαμβανομένων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας, του Ιράν, της Κίνας και άλλων στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Αφρική. Τον περασμένο μήνα έστειλε 500.000 τεστ κιτ για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Επίσης η Τουρκία έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως, αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν τάσεις μείωσης στα νέα κρούσματα και στους νεκρούς από COVID-19.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η Τουρκία έχει καταγράψει 112.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, από τα οποία 2.900 κατέληξαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση