ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Η Χαμάς «καίει» την Τουρκία

Ξεκίνησε δίκη στις ΗΠΑ για μια τουρκική τράπεζα με την κατηγορία της χρηματοδότησης τρομοκρατών

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι διασυνδέσεις και η συνεργασία της Άγκυρας με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς προκαλεί στην νέα περίοδο μεγάλο πονοκέφαλο στους αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης και διπλωματίας. Στην ΗΠΑ ξεκίνησε δίκη για την συνεργασία τράπεζας που δραστηριοποιείται στην Τουρκία με την Χαμάς. Η συγκεκριμένη τράπεζα απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις αμερικανικές και γερμανικές διωκτικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, η σύμπραξη δικηγορικών εταιριών Stein Mitchell Beato & Missner LLP, η Osen LLC και η MM Law LLC, κατέθεσε αγωγή εναντίον της τουρκικής τράπεζας Kuveyt Türk Katilim Bankasi A.Ş., για τη βοήθεια που παρέχει στην Χαμάς, στα πλαίσια της αμερικανικής νομοθεσίας για την και την καταστολή των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της τράπεζας είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία επιτρέπει στη Χαμάς να δραστηριοποιείται εντός των συνόρων της.

Σε σχετικό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η Stein Mitchell Beato & Missner LLP, Osen LLC και MM-LAW LLC έχει στο παρελθόν πετύχει να φέρει τις τράπεζες και τις εταιρείες που χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τους τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης και εξασφαλίσει αποζημίωση για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Έρευνες και στην Γερμανία

Η τουρκική τράπεζα Kuveyt Türk Katilim Bankasi A.Ş. δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, στον χώρο των ισλαμικών τραπεζών. Η συμμετοχική τύπου τράπεζα ανήκει στον Οικονομικό Οίκο του Κουβέιτ (Kuwaiti Finance House, KFH).

Πριν από λίγο καιρό, η συγκεκριμένη τράπεζα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας εξονυχιστικής έρευνας του γερμανικού κοινοβουλίου σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας που παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Τότε η όλη έρευνα επικεντρώθηκε στην θυγατρική της Kuveyt Türk Katilim Bankasi A.Ş., στην Islamic KT Bank, με έδρα την Φρανκφούρτη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι η KFH χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από τους εξτρεμιστές του Κατάρ και του Κουβέιτ για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της Οργάνωσης Αλ Νούσρα, η οποία αποτελεί την φυσική συνέχεια της γνωστής Αλ Κάϊντα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«To ίδιο ποσοστό θα λάμβανε η ερώτηση αν εμπιστευόμαστε τις συντεχνίες που για χάρη των ψήφων όλες οι ...»
ΑΚΑ  |  09:42

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X