ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηνωμένο Βασίλειο: Πιθανές εξαιρέσεις ανά χώρα από την καραντίνα για διεθνείς αφίξεις

Ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι οι λεπτομέρειες της καραντίνας για τις διεθνείς αφίξεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημ

ΚΥΠΕ

Την προοπτική να εξαιρεθούν μελλοντικά από την επικείμενη καραντίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο οι αφίξεις από χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού, άφησε ανοιχτή ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Δευτέρας, κ. Σαπς επιβεβαίωσε ότι οι λεπτομέρειες της καραντίνας για τις διεθνείς αφίξεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Ιουνίου.

Όπως σημείωσε, αρχικά θα πρόκειται για ένα μέτρο με καθολική ισχύ αναφορικά με τη χώρα προέλευσης του κάθε ταξιδιώτη που θα έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ερώτηση Συντηρητικού βουλευτή, ωστόσο, ο υπουργός είπε ότι πράγματι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει στη συνέχεια «περαιτέρω βελτιώσεις» του μέτρου της καραντίνας.

«Για παράδειγμα, πράγματα όπως αερογέφυρες που θα επιτρέπουν σε κόσμο από άλλες χώρες που και οι ίδιες έχουν επιτύχει χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης από τον κορωνοϊό να έρχονται στη χώρα. Άρα, πρόκειται για ενεργείς συζητήσεις, οι οποίες όμως θα πάνε πέρα από αυτό που αρχικά θα είναι μία καθολική κατάσταση», είπε ο κ. Σαπς.

Αρχικά πιστεύεται ότι από το μέτρο θα εξαιρούνται μόνο οι οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα, οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και στον τομέα εθνικής ασφάλειας, οι διπλωμάτες και ενδεχομένως επιστήμονες που πραγματοποιούν έρευνες για τον κορωνοϊό.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποτέ ακριβώς θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του μέτρου, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αεροπορικές εταιρείες και από παράγοντες του τομέα τουρισμού και ταξιδιών.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είχε δηλώσει ότι οι όροι της καραντίνας θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση