ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεχίζεται η πτωτική τάση στα στατιστικά της πανδημίας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.684 και φτάνουν πλέον τις 246.406.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εκατό εξήντα θανάτους από τον κορωνοϊό κατέγραψε το Υπουργείο Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, αριθμό που ανεβάζει το συνολικό απολογισμό στις 34.796.

Αν και συνήθως τη Δευτέρα ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων που ανακοινώνεται είναι συγκριτικά χαμηλότερος από άλλες ημέρες, λόγω καθυστερήσεων στην καταγραφή το Σαββατοκύριακο, παρόλα αυτά οι 160 θάνατοι επιβεβαιώνουν την πτωτική τάση σε αυτή την τραγική στατιστική κατηγορία.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.684 και φτάνουν πλέον τις 246.406.

Για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε κάτω από τις 10 χιλιάδες, αριθμώντας πλέον 9.408 σε μια μείωση της τάξης του 13% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είχε πει ότι στο 38% των οίκων ευγηρίας της χώρας έχουν αναφερθεί περιστατικά κορωνοϊού, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να γίνεται δέκτης κριτικής για ελλιπή προστασία από τον κορωνοϊό των ηλικιωμένων σε αυτές τις δομές κοινωνικής περίθαλψης.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ υποχρεώθηκε να αρνηθεί από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι ηλικιωμένοι ασθενείς μεταφέρθηκαν από νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας στο απόγειο της πανδημίας ώστε να αδειάσουν κλίνες.

Ο κ. Χάνκοκ ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον οποιοσδήποτε πολίτης από πέντε ετών και πάνω εκδηλώνει συμπτώματα του κορωνοϊού θα δικαιούται να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση