ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίνα: Δεν υπήρξε απόκρυψη στοιχείων στο θέμα της πανδημίας

Ο Ζάο δήλωσε σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης ότι η αναθεώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Γουχάν, ήταν το αποτέλεσμα στατιστικής επαλήθευσης

Kathimerini.gr

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν δήλωσε την Παρασκευή ότι ποτέ δεν υπήρξε απόκρυψη των στοιχείων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα και η κυβέρνηση δεν επιτρέπει τυχόν συγκαλύψεις.

Ο Ζάο δήλωσε σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης ότι η αναθεώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Γουχάν, όπου η επιδημία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, ήταν το αποτέλεσμα στατιστικής επαλήθευσης για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια και ότι η αναθεώρηση είναι μια κοινή διεθνής πρακτική.

Η υγειονομική αρχή της Γουχάν νωρίτερα την Πέμπτη αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των θανάτων, σε 4.632 από 3.342 και των κρουσμάτων σε 82.692 από 82.367.

Ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχουν αμφισβητήσει ανοιχτά την ακρίβεια των στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Πεκίνο σχετικά με την κλίμακα της επιδημίας στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση