ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κορωνοϊός: Στο μικροσκόπιο μια πιο μεταδοτική παραλλαγή της μετάλλαξης Δέλτα

Βρετανοί επιστήμονες ελέγχουν το στέλεχος που ακόμη δεν προκαλεί ανησυχία

ΠΗΓΗ: Reuters

Την εμφάνιση παραλλαγών της μετάλλαξης Δέλτα μελετούν οι επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία, μολονότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί άμεσα ανησυχία, αποκάλυψε τη Δευτέρα με δηλώσεις της η επικεφαλής της κρατικής επιτροπής γονιδιωματικής για τον κορωνοϊό (COG-UK), Σάρον Πίκοκ.

Η Βρετανίδα γιατρός ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί τροποποιήσεις του στελέχους του κορωνοϊού που είχε πρωτοεντοπιστεί στην Ινδία και έχει πλέον καταστεί κυρίαρχο τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα. Οι παραλλαγές αυτής της μετάλλαξης εξετάζονται αλλά ακόμη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διαβεβαίωσε η κα Πίκοκ.

Η Βρετανία έχει συστήσει παρατηρητήριο των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, προσφέροντας ό,τι πληροφορίες συλλέγει σχετικά στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Σε αυτή την πλατφόρμα οι Βρετανοί περνούν και ό,τι στοιχεία προκύπτουν αναφορικά με αυτό που ο βρετανικός Τύπος αποκαλεί «μετάλλαξη της μετάλλαξης».

«Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της μετάλλαξης Δέλτα, και τις παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά. Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για αυτές», υπογράμμισε η κα Πίκοκ, που πάντως προειδοποίησε για μία συγκεκριμένη παραλλαγή που φαίνεται πιο μεταδοτική.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε μια συγκεκριμένη μετάλλαξη της μετάλλαξης, αν το θέλετε έτσι, η οποία συνδέεται με ακόμη μεγαλύτερη διασπορά… Αυτή βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση αυτή τη στιγμή», είπε η Βρετανίδα επιστήμονας.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει. «Βλέπω ότι θα είναι αρκετά μεγάλη η διαδρομή. Δε θα έρθει μια μέρα που θα ξυπνήσουμε και θα πούμε ότι μπορούμε τώρα να συμβιώσουμε με την Covid-19 και όλα καλά. Νομίζω ότι απαιτείται πολλή δουλειά», προειδοποίησε η κα Πίκοκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση