ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λευκός Οίκος: Νέες οδηγίες για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού

Εστιατόρια, μπαρ, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις όπου συχνάζουν πολλά άτομα, συστήνεται να παύσουν τη λειτουργία τους στις Πολιτείες όπου έχει παρατηρηθεί μετάδοση του ιού

ΑΜΠΕ

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε χθες στη δημοσιοποίηση ενός νέου πακέτου οδηγιών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, προειδοποιώντας τους Αμερικάνους να περιορίσουν τις κοινωνικές συναθροίσεις τους στα δέκα ή λιγότερα άτομα.

Παράλληλα, συνέστησε στα εστιατόρια, στα μπαρ, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις όπου συχνάζουν πολλά άτομα, να παύσουν τη λειτουργία τους στις Πολιτείες όπου έχει παρατηρηθεί μετάδοση του ιού μεταξύ των μελών των τοπικών κοινωνιών.

Αντιδρώντας στο πακέτο δραστικών μέτρων της Fed στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, τα αμερικανικά χρηματιστήρια κατέγραψαν νέα πτώση χθες, Δευτέρα, με τον δείκτη S&P 500 να χάνει το 12% της αξίας του.

Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν βοήθεια μεγαλύτερη των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες που έχει η εξάπλωση του κορονοϊού για τη λειτουργία τους. «Πρέπει να υποστηρίξουμε τις αεροπορικές εταιρίες», δήλωσε χθες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν είναι δικό τους λάθος".

Ξεχωριστά από τις κινήσεις των αεροπορικών εταιριών, οι διοικήσεις των αμερικανικών αεροδρομίων ζητούν ομοσπονδιακή βοήθεια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση