ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:37
 

Μαυροβούνιο: Τα 2/3 των πολιτών υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η χώρα έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ, από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Τα 2/3 των πολιτών του Μαυροβουνίου (ήτοι ποσοστό 66,4%) υποστηρίζουν την ιδέα της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 26,7% αντιτίθεται σ' αυτήν, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία De Facto Consultancy σε δείγμα 1.014 ατόμων, για λογαριασμό της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το έγκλημα και η διαφθορά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία.

«Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα και απάντησαν η ανεργία και η έλλειψη θέσεων εργασίας. Ακολουθούν η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε η εκπρόσωπος της De Facto Consultancy, Ολιβέρα Κόμαρ, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας.

Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι το 1/4 των πολιτών (76,2%) θα υποστηρίξει την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν διεξαχθεί δημοψήφισμα, ενώ το 20% των ερωτηθέντων θα την καταψηφίσει. Το 53,3% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι το Μαυροβούνιο θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2025, ενώ το 10,4% πιστεύει ότι το Μαυροβούνιο δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας στους πολιτικούς του Μαυροβουνίου, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Μαυροβούνιο Άιβο Όβαρ, με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι «οι πολίτες επιθυμούν ευημερία, κράτος δικαίου, εξάλειψη της διαφθοράς και περισσότερες ευκαιρίες για τη νεολαία. Το μήνυμα προς τους πολιτικούς του Μαυροβουνίου είναι ότι στην ΕΕ λύνουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου που απαιτείται και στο Μαυροβούνιο».

Από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, το Μαυροβούνιο έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει ανοίξει 32 από τα συνολικά 33 κεφάλαια διαπραγματεύσεων.
Ε.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Κουβανοί γιατροί κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Μιλάνου την περασμένη εβδομάδα.

Ήρωες ή μισθοφόροι;

Ανιδιοτελής ανθρωπιστική προσφορά, ιατρική διπλωματία ή επικερδείς μπίζνες με αντικείμενο τον ανθρώπινο πόνο; Ο «άγνωστος» ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X