ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστεγος βρήκε και επέστρεψε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ – Η τιμιότητά του ανταμείφθηκε

Ο Χατζέρ Αλ-Αλι, πατέρας δύο παιδιών, δέχθηκε επίσης, εκτός από το ποσό των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, πολυάριθμα μηνύματα για θέσεις εργασίας

ΠΗΓΗ: AFP

Μέσω διαδικτυακής εκστρατείας συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 34.000 ευρώ για έναν άστεγο, ο οποίος παρέδωσε στην αστυνομία πορτοφόλι ξεχασμένο σε τρένο στο Αμστερνταμ που περιείχε περίπου 2.000 ευρώ.

Αυτή η πράξη κοινωνικής αγωγής «αναστάτωσε εντελώς» τη ζωή του, δήλωσε ο 33χρονος Χατζέρ Αλ-Αλι, τον οποίο επικαλείται ο ιστότοπος συμμετοχικής χρηματοδότησης που συγκέντρωσε 34.102 ευρώ μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Η δράση, με την ονομασία «Υποστήριξη στον τίμιο Χατζέρ», αναμένεται ότι θα επιτρέψει σε αυτόν τον άνδρα, ο οποίος είναι άστεγος εδώ και 18 μήνες, να νοικιάσει επιτέλους μια στέγη, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ο Χατζέρ Αλ-Αλι, πατέρας δύο παιδιών, δέχθηκε επίσης πολυάριθμα μηνύματα από πρόσωπα που του πρότειναν θέσεις εργασίας.

Αυτός ο θαμώνας του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Αμστερνταμ βρήκε το πορτοφόλι ενώ συγκέντρωνε πλαστικά μπουκάλια για να τα ανταλλάξει στη συνέχεια με χρήματα.

Μέσα στο πορτοφόλι υπήρχαν «περίπου 2.000 ευρώ, όμως δυστυχώς δεν υπήρχε ταυτότητα ούτε κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του», ανέφερε η αστυνομία.

«Καθώς πιστεύουμε ότι η τιμιότητα πρέπει να ανταμείβεται, πήρε ένα βραβείο που απονέμουμε μερικές φορές σε πολίτες και ένα καλό δώρο αξίας 50 ευρώ», πρόσθεσαν οι Αρχές. Αν δεν εμφανισθεί κάποιος μέσα σε διάστημα ενός χρόνου για να ζητήσει τα χαμένα χρήματα, το ποσό θα του ανήκει.

«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο, μα τόσο, όλο τον κόσμο… Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή… Κατακλύσθηκα από μηνύματα ανθρώπων που έλεγαν τα πιο γλυκά, τα πιο ευγενικά πράγματα», λέει ο Χατζέρ Αλ-Αλι σε βίντεο στο Instagram.

«Δεν βρίσκω τα λόγια, δεν ξέρω τι να πω, είμαι γεμάτος αδρεναλίνη», πρόσθεσε λέγοντας ότι με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα μπορέσει να ξαναχτίσει τη ζωή του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AFP

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση