ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραλία γίνεται… παγοδρόμιο στη Σουηδία

Άφθονο παιχνίδι με παγοπέδιλα εκεί όπου θα... έσκαγε το κύμα

Newsroom Κ, Αθήνα

Ακόμη και για τα δεδομένα της Σουηδίας είναι σχετικά σπάνια η εικόνα μιας παγωμένης παραλίας, όπως αυτή που αιχμαλωτίζει ο φακός από ντρόουν και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διαδικτυακά και τηλεοπτικά. Στην περιοχή Φριλέσας, στη νοτιοδυτική Σουηδία, ένας ήλιος με… δόντια φωτίζει την παραλία που έχει παγώσει τόσο, ώστε οι κάτοικοι να κάνουν πατινάζ πάνω στο στρώμα πάγου που έχει σχηματιστεί.

Το ασπρογάλανο τοπίο του καθαρού ουρανού και του πάγου μαγεύει τα μάτια, αλλά και τα ζαλίζει χωρίς γυαλιά ηλίου. Ο πάγος είναι τόσο παχύς που όχι μόνο αντέχει τους ανθρώπους που πατινάρουν πάνω του, αλλά επιτρέπει και άφθονο παιχνίδι, με ανθρώπους αλλά και σκύλους να απολαμβάνουν την παγωμένη θάλασσα, να τρέχουν και να πατινάρουν ενώ κάποιοι παίζουν και χόκεϊ.

Προσέχει επίσης κανείς στο βίντεο που ανήρτησε και το αμερικανικό δίκτυο ABC ότι το τοπίο δεν είναι χιονισμένο, αλλά η θερμοκρασία πρέπει να είναι εξαιρετικά χαμηλή για να διατηρείται τέτοιος σκληρός πάγος στο νερό της θαλάσσης, που λόγω αλατιού παγώνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το γλυκό νερό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση