ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σεούλ: Αναρριχητής συνελήφθη αφού έφτασε ως τον 73ο όροφο ουρανοξύστη χωρίς σχοινιά

Ο Lotte World Tower, ύψους 555 μέτρων, είναι ο πέμπτος ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν Βρετανό κατά την αναρρίχησή του χωρίς άδεια και σύστημα προστασίας στον πιο ψηλό ουρανοξύστη της χώρας.

Ο άνδρας, βρετανικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισε σήμερα την αυγή να αναρριχάται χωρίς σχοινιά στον ουρανοξύστη Lotte World Tower των 123 ορόφων στο νότιο τμήμα της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας Σεούλ.

Όταν εντοπίστηκε από υπαλλήλους του ουρανοξύστη, ο Βρετανός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του αφού είχε περάσει τον 73ο όροφο.

 

«Το προσωπικό του Lotte χρειάστηκε να ανέβει σε ανυψωτική εξέδρα για να τον πείσει να σταματήσει καθώς συνέχιζε να σκαρφαλώνει πάνω από τον 70ο όροφο του κτιρίου», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής αστυνομίας.

«Τελικά εγκατέλειψε (την προσπάθειά του) και τον συλλάβαμε επ’αυτοφώρω για παρεμπόδιση άσκησης υπηρεσιακής δραστηριότητας», πρόσθεσε. «Τώρα υποβάλλεται σε ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σόνγκπα στην Σεούλ».

Ο Lotte World Tower, ύψους 555 μέτρων, είναι ο πέμπτος ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο.

 

Ο ειδικός στην αναρρίχηση με γυμνά χέρια Αλάν Ρομπέρ, περισσότερο γνωστός ως ο «Γάλλος Σπάιντερμαν», είχε επίσης επιχειρήσει να αναρριχηθεί χωρίς άδεια στον ουρανοξύστη αυτόν και είχε φτάσει στον 75ο όροφό του προτού συλληφθεί και στη συνέχεια φυλακιστεί το 2018.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Chosun Ilbo, ανέφεραν ότι αυτός που έκανε την νέα απόπειρα αναρρίχησης στον Lotte World Tower είναι ο Τζορτζ Κινγκ-Τόμσον.

Το 2021, η Daily Mail έγραψε ότι ο Τόμσον είχε φυλακιστεί επειδή αποπειράθηκε να αναρριχηθεί στον Shard, ουρανοξύστη 72 ορόφων στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση