ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία

Οι πιο ευπαθείς πολίτες, που έχουν λάβει ιδιαίτερες οδηγίες απομόνωσης από το γιατρό τους, θα πρέπει να συνεχίσουν την απομόνωσή τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συναθροίσεις έως και έξι ατόμων σε υπαίθριους χώρους θα επιτρέπονται από τη Δευτέρα στην Αγγλία, ανακοίνωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Διευκρίνισε ότι οι συναντήσεις αυτές θα επιτρέπονται και στους κήπους κάθε σπιτιού, αλλά πάντα με τον όρο ότι θα τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ μελών διαφορετικών νοικοκυριών.

Οι επισκέπτες σε ένα σπίτι δε θα πρέπει να βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους, παρά μόνο για την πρόσβαση στον κήπο.

Οι πιο ευπαθείς πολίτες, που έχουν λάβει ιδιαίτερες οδηγίες απομόνωσης από το γιατρό τους, θα πρέπει να συνεχίσουν την απομόνωσή τους.

Ο κ. Τζόνσον επιβεβαίωσε, επίσης, ότι από τη Δευτέρα ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, καθώς και η 1η και 6η δημοτικού. Από τις 15 Ιουνίου θα επιτρέπεται κάποια περιορισμένη επαφή ορισμένων μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τους δασκάλους τους.

Από την 1η Ιουνίου ανοίγουν επίσης υπαίθριες αγορές και εκθέσεις αυτοκινήτων, ενώ από τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα υπόλοιπα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία είδη.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών παραμένει ο ασφαλέστερος τρόπος περιορισμού της διασποράς του ιού.

Παρόλα αυτά, η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων επιτρέπεται λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τζόνσον είπε ότι έχει επιτευχθεί μία «διαρκής και συνεκτική» μείωση στο ρυθμό αύξησης των θανάτων, από 943 την εβδομάδα κατά μέσο εβδομαδιαίο όρο την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας σε 256 αυτή τη στιγμή.

Είπε επίσης ότι ο μέσος όρων των νέων κρουσμάτων σε μία εβδομάδα έχει πέσει σε 2.312 από 5.066 την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας, δηλαδή σε «διαχειρίσιμα» επίπεδα.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Κυβέρνησης, σερ Πάτρικ Βάλανς, είπε ότι η τιμή του ρυθμού αναπαραγωγής του ιού R0 βρίσκεται μεταξύ του 0,7 και του 0,9.

Πρόσθεσε ότι υπολογίζεται πως την εβδομάδα έως και τις 24 Μαρτίου υπήρχαν 133.000 φορείς του ιού στην Αγγλία και πως τα νέα κρούσματα εκτός νοσοκομείων και οίκων ευγηρίας αυξάνονται κατά 54.000 την εβδομάδα.

Εκτιμάται επίσης, με βάση δειγματοληπτικούς ελέγχους, ότι το 6,78% του πληθυσμού έχει αναπτύξει αντισώματα στον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X