ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΟΥ για εμβόλιο Sinopharm: Εμπιστοσύνη για αποτελεσματικότητα, ανησυχία για παρενέργειες

Το εν λόγω εμβόλιο έχει εγκριθεί σε 45 χώρες

Kathimerini.gr

Επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρουν ότι έχουν «πολύ μικρή εμπιστοσύνη» στα στοιχεία που έχει δώσει η κρατική κινεζική εταιρεία Sinopharm σε ό,τι αφορά τους κινδύνους σοβαρών παρενεργειών από το εμβόλιό της κατά της Covid-19 σε κάποιους ασθενείς, ωστόσο, εκφράζουν συνολικά την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα του σκευάσματος να αποτρέπει την νόσηση, αναφέρεται σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε άμεση απάντηση του ΠΟΥ σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν ανησυχίες που να συνδέονται με το κινεζικό εμβόλιο, ενώ στο Πεκίνο, η Sinopharm δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό εκτός των εργάσιμων ωρών, σύμφωνα με το Reuters.

Το έγγραφο «αξιολόγησης των στοιχείων» προετοιμάστηκε από τη Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ (SAGE) για τη συνολική γνωμάτευσή της για το κινεζικό εμβόλιο που προγραμματίζεται αυτή την εβδομάδα.

Το εν λόγω εμβόλιο έχει εγκριθεί σε 45 χώρες και γεωγραφικές περιοχές για χρήση σε ενήλικες και έχουν χορηγηθεί συνολικά 65 εκατομμύρια δόσεις. Οι επιστήμονες εξετάζουν στοιχεία και προβαίνουν σε συστάσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική που θα πρέπει να υιοθετηθεί καθώς και τις δοσολογίες του εμβολίου.

Το έγγραφο συμπεριλαμβάνει συνοπτικά στοιχεία από κλινικές δοκιμές στην Κίνα, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου από τη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, που διεξήχθη σε πολλές χώρες, ήταν στο 78,1% μετά από τη χορήγηση και των δύο δόσεων, σύμφωνα με το έγγραφο. Το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με το 79,34% που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από την Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση