ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Καλπάζει ο κορωνοϊός, κατρακυλά η λίρα

Η κυβέρνηση Ερντογάν δρομολογεί νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η κρίση του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Τουρκία λαμβάνει νέες διαστάσεις. Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται με την κάθε μέρα. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των θανάτων. Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης δρομολογεί και ανακοινώνει νέα μέτρα.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα μετά από τα πρόσφατα μέτρα της προηγούμενης βδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος σχολείων και της αναστολής των αθλητικών διοργανώσεων, η κυβέρνηση δέχεται συστάσεις και εκκλήσεις για παράταση των μέτρων και την απελευθέρωση κρατουμένων που ανήκουν σε ορισμένες κατηγορίες. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανέστειλε τις πτήσεις με συνολικά 68 χώρες.

Το Συμβούλιο Επιστημών του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας πραγματοποιεί σήμερα νέα συνεδρίαση για την αξιολόγηση της τρέχουσας επιδημίας στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά πρόκειται να ανακοινώσει τις νέες αποφάσεις του σώματος και τα νέα στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα κορωvοϊού μετά τη συνάντηση.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία έλαβε την πρώτη παρτίδα των νέων κινεζικών κιτ που μπορεί να εντοπίσει το COVID-19 σε 15 λεπτά.

Τα αστυνομικά μέτρα

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε κάποιους παραγωγούς προστατευτικών μασκών ότι στοκάρουν τα προϊόντα τους στοχεύοντας σε κέρδη με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία. Ο υπουργός ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο σε παραγωγούς μασκών, οι οποίοι προηγουμένως είχαν προειδοποιηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση των εργοστασίων τους.

Η Τουρκία ξεκινά επίσης, νομικές διαδικασίες εναντίον χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για αναρτήσεις που αφορούν το νέο ιό, και αντιμετωπίζονται από την τουρκική κυβέρνηση ως «επικίνδυνες».

Κατρακυλά η λίρα

Εν τω μεταξύ, η λίρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των 18 μηνών, με την χαμηλή αξία-ρεκόρ 6.596 ανά δολάριο το πρωί της Δευτέρας, παρά το οικονομικό πακέτο στήριξης των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο ίδιος ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση