ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Οι αρχές θα καταλάβουν τα εργοστάσια μασκών αν δεν συνεργαστούν με την κυβέρνηση

Οι εταιρείες συσσωρεύουν μεγάλα αποθέματα στις αποθήκες τους, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προβαίνει σε ταυτόχρονες επιδρομές, απαιτώντας από τους παραγωγούς να υπογράψουν συμβόλαια με το Υπ. Υγείας

Kathimerini.gr

Οι τουρκικές αρχές θα καταλάβουν τον έλεγχο στα εργοστάσια εταιριών που παράγουν ιατρικές μάσκες εάν αυτές δεν συμφωνήσουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην κυβέρνηση έως τη Δευτέρα το βράδυ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να περιορίσει το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Τουρκία αυξήθηκε από εννέα σε τριάντα την Κυριακή, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 1.256 μετά από μια μεγάλη αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι αρχές προέβησαν σε ταυτόχρονες επιδρομές στις αποθήκες όλων των παραγωγών ιατρικών μασκών στην Τουρκία νωρίς την Κυριακή, για να απαιτήσουν από αυτούς να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας και να σταματήσουν να συσσωρεύουν αποθέματα, δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

«Τους προειδοποιήσαμε ακόμα μία φορά να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας μέχρι τις 8 απόψε. Ειδάλλως, έχουμε άλλες εξουσίες και δεν θα διστάσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε», αναφέρεται ότι είπε ο Σοϊλού.

«Θα αγοράσουμε (τις μάσκες) και σε καλή τιμή», ανέφερε. «Μάρτυράς μας ο Θεός, έχουνε 10-12 ώρες ειδάλλως αύριο θα καταλάβουμε τα εργοστάσια τους».

Η Τουρκία λέει ότι έχει διεξάγει 20.345 τεστ για τον κορωνοϊό. Έχει, επίσης, κάνει εξαγωγές αρκετών ιατρικών προμηθειών σε άλλες χώρες, αλλά έχει δηλώσει ότι προτεραιότητά της θα είναι τώρα οι εγχώριες ανάγκες της μετά το ξέσπασμα του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση