ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Apple ενημέρωσε 11 Αμερικανούς διπλωμάτες ότι χάκαραν τα iPhone τους

Η είδηση αυτή έρχεται έναν μήνα μετά την ένταξη της NSO στη «μαύρη» λίστα των ΗΠΑ

Kathimerini.gr

Η Apple ενημέρωσε έντεκα Αμερικανούς διπλωμάτες ότι τα iPhone τους παρακολουθούνταν χάρη σε προηγμένο spyware της NSO, μιας κυβερνοεταιρείας με έδρα το Ισραήλ που βοηθά κυβερνήσεις δεκάδων χωρών να υποκλέπτουν αρχεία και συνομιλίες, καθώς και να παρακολουθούν τις κινήσεις των στόχων τους.

Η είδηση αυτή έρχεται έναν μήνα μετά την ένταξη της NSO στη «μαύρη» λίστα των ΗΠΑ, εν μέσω ισχυρισμών ότι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο είχαν χακάρει υπαλλήλους πρεσβειών, πολιτικούς ακτιβιστές και υπέρμαχους ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μεταξύ των θυμάτων της διαδικτυακής επίθεσης είναι Αμερικανοί αξιωματούχοι που εργάζονται στην Ουγκάντα ​​ή σε άλλες περιοχές στην Ανατολική Αφρική.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία άρχισε να ειδοποιεί τους πελάτες της που φέρεται να δέχθηκαν επίθεση χάκινγκ μέσω της μεθόδου FORCEDENTRY από το λογισμικό Pegasus της NSO και μήνυσε την ισραηλινή εταιρεία, επιδιώκοντας να την αποτρέψει από το να χρησιμοποιεί προϊόντα της Apple στο μέλλον.

Το Pegasus μπορεί να «μολύνει» τη συσκευή εξ αποστάσεως, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια, όπως η είσοδος σε ένα λινκ ή μια ειδοποίηση.

Η NSO σημείωσε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι ανέστειλε λογαριασμούς πελατών, τους οποίους αρνήθηκε να κατονομάσει, λόγω αναφορών ότι το Pegasus χρησιμοποιήθηκε κατά διπλωματών των ΗΠΑ. Η εταιρεία με έδρα το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το λογισμικό Pegasus δεν μπορεί να χακάρει τηλεφωνικούς αριθμούς με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι διπλωμάτες που ειδοποιήθηκαν για πιθανή παραβίαση των συσκευών τους είχαν αριθμούς ΗΠΑ ή ξένων χωρών.

«Μόλις λάβαμε τις αναφορές, αποφασίσαμε να τερματίσουμε αμέσως την πρόσβαση ορισμένων πελατών στο σύστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της NSO, Oded Hershkovitz, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές.

Mε πληροφορίες από Washington Post

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ