ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απεβίωσε η Εύη Θεοπέμπτου

Η πρώτη γυναίκα αρχηγός πολιτικού κινήματος που συμμετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο το 2001

ΚΥΠΕ

Απεβίωσε την Κυριακή η Εύη Θεοπέμπτου, ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα εκφράζει βαθιά λύπη, σημειώνοντας πως η Εύη Θεοπέμπτου έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως “ήταν συνδεδεμένο με τη ζωή και τα οράματα της Ευής Θεοπέμπτου, η οποία υπήρξε ιδρυτικό και ηγετικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων από το 1996 και ήταν επικεφαλής του Κινήματος Οικολόγων όταν εισήλθε στη Βουλή το 2001”. Ήταν, επίσης, η πρώτη γυναίκα αρχηγός πολιτικού κινήματος που συμμετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο το 2001.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά το διορισμό της ως Διευθύντρια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, η Εύη Θεοπέμπτου παρέμεινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολογών, προσφέροντας πάντα τις πολύτιμες υπηρεσίες της, καταθέτοντας σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις, βασισμένες στις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες της.

Η εκλιπούσα είχε πλούσια κοινωνική δράση και ήταν δραστήριο μέλος πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων. “Στον συναγωνιστή Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, στα παιδιά της Ανδρέα και Γιώργο, στους γονείς και σε όλη την οικογένεια εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια”, καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων.

Θλίψη εκφράζει η Κυβέρνηση
Η Κυβέρνηση εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο της Εύης Θεοπέμπτου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η εκλιπούσα υπήρξε ενεργός πολίτης και προσέφερε στα κοινά, έχοντας επιδείξει πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση.

Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων, με συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο, προσθέτει. "Η Κυβέρνηση εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της", καταλήγει ο κ. Χριστοδουλίδης.

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση