ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΕΛΜΕΚ-ΠΣΕΜ συζήτησαν τη μεταρρύθμιση και τη λειτουργία των σχολείων

ΚΥΠΕ

Τις θέσεις της ΠΣΕΜ για ζητήματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων παρουσίασε η Γραμματεία της ΠΣΕΜ, κατά τη συνάντησή της την περασμένη Δευτέρα με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, παράλληλα, και θέματα σχετικά με τις μεθόδους διδασκαλίας, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης, των εξετάσεων τετραμήνων, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαίδευση.

Από την όλη συζήτηση διαφάνηκε ότι οι μαθητές επιθυμούν την αύξηση του αριθμού των καθηγητών ΣΕΑ και την πρόσληψη ψυχολόγων στα σχολεία, ενώ προβληματίζονται σοβαρά για εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης του καπνίσματος στον σχολικό χώρο.

Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία η ΠΣΕΜ αντιμετωπίζει τα ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης του τόπου μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοεκτίμησης, αποδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές αγαστής συνεργασίας μεταξύ των οργανωμένων εκπαιδευτικών και των οργανωμένων μαθητών για υλοποίηση του κοινού οράματος για ένα καλύτερο σχολείο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση