ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι κυβερνητικοί γιατροί

Ως ένδειξη καλής θέλησης και με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών

ΚΥΠΕ

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και ο κλάδος Ιατρών της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών μέτρων μετά την αναστολή της συζήτησης του θέματος επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και την αναστολή προώθησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από έντονο προβληματισμό, αναφέρει η ανακοίνωση, και ως ένδειξη καλής θέλησης, με μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών, «αναστέλλουμε στην παρούσα φάση τα μέτρα και καλούμε τους συναδέλφους αύριο, 2 Φεβρουαρίου 2016, να προσέλθουν κανονικά στους χώρους εργασίας τους». Επιπλέον, εκφράζουν την πίστη ότι δεν θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να επαναφέρουν τα δυναμικά μέτρα για το συγκεκριμένο θέμα.

«Οι Ιατροί του Δημοσίου, ενωμένοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς, τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας άμεση επίλυση των πολλαπλών θεμάτων που ταλανίζουν τον τομέα της Υγείας, τα οποία έχουν άμεση αντανάκλαση στην παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας προς τους ασθενείς, καθώς επίσης και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας» αναφέρουν επίσης.

Τέλος, εκφράζουν ευχαριστίες προς όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειές τους για τη μη επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στο 68 έτος, τον υπουργό Υγείας, τα κόμματα και τους συναδέλφους, καθώς και τους ασθενείς για την κατανόηση που επέδειξαν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση