ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:01
 

Ιερέας εγκατέλειψε τους πιστούς στην Κισσόνεργα

Ο λόγος, γιατί καθυστέρησε να ανάψει ο 'κούζαλος'

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Tην έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ για την στάση που τήρησε ο επί σειρά 12 ετών ιερέας της κοινότητας πάτερ Ανδρέας να εγκαταλείψει την εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα το βράδυ της Ανάστασης.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού το άναμμα της λαμπρατζιάς ήταν προκαθορισμένο στις 23:00 το βράδυ ωστόσο λόγω καθυστέρησης που παρατηρήθηκε για πέντε λεπτά ο ιερέας της κοινότητας εγκατέλειψε την εκκλησία πριν το αναστάσιμο μήνυμα.

Έκπληκτοι οι πιστοί της ενορίας παρέμειναν στις θέσεις τους, συνεχίζοντας την λειτουργία μόνοι τους και ψάλλοντας το αναστάσιμο μήνυμα ακούγοντας τη λειτουργία από cd που τοποθέτησαν σε όχημα.

Όσο για τον πάτερ Ανδρέα, αυτός μετά την αποχώρησή του από την εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μετέβη στον Άγιο Κόνωνα που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά.

Ο κ. Στυλιανού καταδίκασε την ενέργεια του ιερέα, και έκανε λόγω για ετσιθελική συμπεριφορά λέγοντας πως τέτοιες πράξεις δεν μας διδάσκει η Ορθοδοξία. Ο κ. Στυλιανού κάλεσε τόσο τον Μητροπολίτη Πάφου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο να χειριστούν το θέμα άμεσα.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος ιερέας, που επιτελεί μεγάλο πνευματικό έργο στην Πάφο, ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τουρκία: Έξι στελέχη της Cumhuriyet επέστρεψαν στην φυλακή

«Tουρκία, μια χώρα για ................»
ΑΚΑ  |  09:24

Στενεύει ο κλοιός για Ιωνά και Αρχηγό

«Ώρα να πάτε σπίτι σας! Έστω και να ευθύνεστε μόνο 10% για την τραγωδία, πάλιν θα πρέπει από αξιοπρέπεια ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Αυξήθηκε σημαντικά η βιομηχανική παραγωγή

«Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:59

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X