ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

8.198 υποψήφιοι ρίχνονται αύριο στη μάχη των Παγκυπρίων

Πρώτο στη σειρά το μάθημα των Νέων Ελληνικών – Με ενδιαφέρον αναμένεται το γραπτό

Της Ιωάννας Σκορδή

Η αγωνία των μαθητών ξεκινάει, αφού η αυριανή μέρα σηματοδοτεί την αρχή των φετινών Παγκύπριων Εξετάσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου, με τα πρώτα αποτελέσματα να ανακοινώνονται περί τα τέλη Ιουνίου.

Σκοπός των Παγκυπρίων είναι η χορήγηση Απολυτηρίου σε τελειόφοιτους μαθητές και η χορήγηση Πιστοποιητικού Πρόσβασης και Γενικού Βαθμού Κατάταξης, βάσει των οποίων γίνεται η κατανομή των θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και της Ελλάδας.

Αρχής γενομένης από αύριο, Τρίτη, 8.198 υποψήφιοι ρίχνονται στη μάχη διεκδίκησης θέσης στο πανεπιστήμιο, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, στο οποίο θα εξεταστούν από τις 08:00 μέχρι τις 11:00. Η πρώτη εξέταση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μαθητές, καθηγητές και γονείς, κυρίως μετά και από τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από το γραπτό κατά τις Παγκύπριες του 2015 και την οδηγία περί «τέλους των ψευδαισθήσεων», που κατάφερε να μπερδέψει τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες 2016, για 103.366 υποψηφίους, που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με πρώτο μάθημα επίσης τη Νεοελληνική Γλώσσα. Η παραγωγή γραπτού λόγου στο γραπτό επικεντρώθηκε στο θέμα της φιλίας, με βάση κείμενο του Παπανούτσου.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση