ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίστηκε η δίκη για το τριπλό φονικό της Λεμεσού

Κατέθεσαν τρεις αστυνομικοί και τρεις αυτόπτεις μάρτυρες

ΚΥΠΕ

Συνολικά τρεις αστυνομικοί και τρεις αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, για την πολύκροτη υπόθεση του τριπλού φονικού που διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015 στη Λεμεσό, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος Χρίστος Θωμά, που αρνείται τις τρεις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, παρουσιάστηκε το πρωί συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ με το πέρας της διαδικασίας, στις 14:30, οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Αρχικά διαβάστηκε η μαρτυρία αστυνομικού ανακριτή γύρω από τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ στη βάση των ερευνών που έγιναν, κατατέθηκε χάρτης της περιοχής με τα 500 περίπου μέτρα διαδρομής που ακολούθησαν θύτης και θύματα, ενώ διαβάστηκε η κατάθεση που έδωσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος με τη σύλληψη του φέρεται να δήλωνε στους αστυνομικούς "έκανα λάθος, ξέρω ότι σκότωσα τρία άτομα και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω".

Ο Θωμά ισχυρίζεται πως όλα άρχισαν όταν διέκοψε το δεσμό του με κοπέλα, η οποία, κατά τον ίδιο, παρακινούσε τους αδελφούς Ντορζή να ενοχλούν τηλεφωνικά το ένα από τα δυο ανήλικα παιδιά του και πως με παρέμβαση κοινών γνωστών θεώρησε πως είχε λήξει η παρεξήγηση.

Ωστόσο, συνεχίζει στην κατάθεση του ο 31χρονος, τον κατηγορούσαν ότι έλεγε λόγια για την αρραβωνιαστικιά του ενός εκ των αδελφών Ντορζή και πως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, συμφώνησε να συναντηθεί μαζί τους στο εστιατόριο του πατέρα του, στην Πλατεία Ηρώων, το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο, οι τρεις νεαροί έφτασαν έξω από το εστιατόριο και άρχισαν να τον βρίζουν, ενώ ο ίδιος τους ζήτησε να καθίσουν για τους κεράσει . Ισχυρίζεται ακόμη πως έχασε την ψυχραιμία του όταν συνέχισαν να βρίζουν τον ίδιο και τα παιδιά του και πως όταν άρπαξε το μαχαίρι για να τους εκφοβίσει, άρχισαν να του πετούν καρέκλες.

Ακολούθησε καταδίωξη των τριών νεαρών, ενώ όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, ο πατέρας του τον ακολουθούσε και τον καλούσε να σταματήσει. Αναφέρει επίσης ότι, ενώ είχε μαχαιρώσει τον Κωνσταντίνο Ντορζή, άρχισε να κτυπά το κινητό του και όταν είδε πως ήταν ο πατέρας του θύματος, το απάντησε και του είπε "είσαι χαρούμενος έτσι όπως σου τους έκαμα", ενώ του ζήτησε να έρθει από το εστιατόριο για να παραλάβει το κινητό του παιδιού του.

Ο 31χρονος, ο οποίος δηλώνει πως δεν είχε αντιληφθεί ότι τους είχε σκοτώσει, επέστρεψε στο εστιατόριο, όπου έφθασε η μητέρα των δυο αδελφών και της παρέδωσε το κινητό του γιου της, ενώ συνέχισε να εργάζεται εκεί μέχρι που ενημερώθηκε από το διαδίκτυο για το ότι ήταν νεκροί οι τρεις νεαροί.

Ακολούθως, προσθέτει, επιχείρησε με τη βοήθεια γνωστών να διαφύγει στα κατεχόμενα, αλλά τελικά επέλεξε να μεταβεί σε ακατοίκητη οικία στη Λάνια, όπου τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος σκόπευε να επισκεφθεί τα παιδιά του και ακολούθως να παραδοθεί στην Αστυνομία.

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης παρουσίασε τους έξι μάρτυρες κατηγορίας, με την 4η μάρτυρα να αναφέρει πως είδε τα δυο από τα τρία θύματα να παραπατούν και να πέφτουν στο έδαφος κατά την καταδίωξη και ακολούθως τον 31χρονο να κάθεται με τα γόνατα επάνω τους και να τους καρφώνει το μαχαίρι στο σώμα. Η μάρτυρας δήλωσε επίσης ότι δεν άκουσε κανένα από τα θύματα να βρίζει.

Ο 6ος μάρτυρας είπε πως είχε δει ένα άλλο πρόσωπο - το οποίο επίσης αναμένεται να παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας - να ακολουθεί τον Θωμά και να του ζητά να πετάξει το μαχαίρι και ότι αυτός, αφού το τοποθέτησε πίσω από τη μέση του και μέσα από τα ρούχα του, σήκωσε τα χέρια λέγοντας πως δεν κρατούσε κάποιο μαχαίρι.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί στις 27 Ιουλίου, στην οποία αναμένεται να κληθούν και πάλι μάρτυρες κατηγορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση