ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απάντηση Ατούν σε δημοσίευμα που τον φέρει οπαδό του Γκιουλέν

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Αφρίκα φαίνεται να είναι στο μικροσκόπιο ερευνών

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Σουνάτ Ατούν, συνεργάζονται αρμονικά και στηρίζει τα πεπραγμένα του “υπουργείου” οικονομικών και ενέργειας, δήλωσε ο “πρωθυπουργός” Χουσείν Οζγκιουργκιούν ενώ ο ίδιος ο Σουνάτ Ατούν απέδωσε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αφρίκα, που τον φέρει να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνών στην Τουρκία για τυχόν διασύνδεσή του με τον Φετουλλάχ Γκιουλέν και την ΦΕΤΟ, σε “ξένες δυνάμεις”.

Οζγκιουργκιούν και Ατούν σχολίασαν το εν λόγω δημοσίευμα στην τ/κ ιστοσελίδα Kibris time με τον “πρωθυπουργό” να δηλώνει ότι όσον αφορά τις έρευνες για παρακλάδια της ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα εργάζονται συντονισμένα με την Τουρκία, έχουν κλείσει κάποιες τηλεφωνικές γραμμές που τους είχαν δοθεί και εκκενώθηκαν και κάποια κτίρια, χωρίς όμως να δίδει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο δε “υπουργός” κατηγόρησε την Αφρίκα για ανακριβή δημοσιεύματα και επίθεση σε ηθικές αξίες λέγοντας ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν μπορούν να χαλάσουν τις σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους. Οι Τ/κ δεν είναι πρόβατα για να πιστέψουν τέτοιου είδους ειδήσεις, πρόσθεσε.

Από την πρώτη ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, είπε ο Σουνάτ Ατούν, βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν για να συλλάβουν όλα τα στοιχεία, εάν υπάρχουν στα κατεχόμενα, που έχουν σχέση με την ΦΕΤΟ. Απηύθυνε δε έκκληση στο κοινό να μην πιστεύει σε δημοσιεύματα που γίνονται με διαταγή εξωτερικών δυνάμεων.

Η Αφρίκα αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι ερευνάται κατά πόσο ο Σουντάτ Ατούν, που πήγε στη Μέκκα και έγινε χατζή, και είναι γνωστός θρησκευόμενος και με στενές σχέσεις με θρησκευτικές οργανώσεις, έχει σχέση με την οργάνωση του ισλαμιστή ιμάμη Φετουλλάχ Γκιουλέν. Γράφει επίσης ότι για τον Ατούν ενδιαφέρθηκε προσωπικά και έφερε σε δύσκολη θέση τον Οζγκιουργκιούν ο Πρόεδρος τς Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντηση που είχαν νωρίτερα την εβδομάδα οι δύο άνδρες στην Άγκυρα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτει η Αφρίκα, υπήρξαν κάποιες αναρτήσεις ότι ο Ατούν είναι ΦΕΤΟτζού, όπως λέγονται οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα επίσης με την Αφρίκα, ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο NTV ανέφερε ότι στα κατεχόμενα δεν υπάρχει κτίριο ή μέρος που να χρησιμοποιείται από την οργάνωση του Γκιουλέν. “Και εάν υπάρχει, δεν θα δείξουμε την παραμικρή ανοχή. Από όπου κι αν έρχονται οι πληροφορίες αξιολογούνται. Από τις έρευνες των δυνάμεων ασφαλείας με την αστυνομία και από όλες τις πληροφορίες, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο αδίκημα”.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στην Γενί Ντουζέν ο “υπουργός” παιδείας, Οζντεμίρ Μπέροβα δήλωσε ότι το θεολογικό κολέγιο στη Μια Μηλιά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του και μετά την πρόσφατη απόφαση του “ανωτάτου δικαστηρίου” ότι η διδακτέα ύλη του είναι παράνομη και ότι είναι άκυρη η διοικητή πράξη που το έθεσε σε λειτουργία, ανακοίνωσε ότι το κολέγιο θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά θα τεθεί υπό την “διεύθυνση” της μέσης εκπαίδευσης.

Πρόσφατα δημοσιεύματα έφεραν την χρηματοδότηση για το εν λόγω κολέγιο να έγινε από το κίνημα του Γκιουλέν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση