ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φωτίου: Δεν ξεχνάμε το χρέος να αγωνιστούμε για τους αγνοούμενους

Παρευρέθηκε στην τελετή στολισμού Χριστουγεννιάτικου δένδρου για τους αγνοούμενους

ΚΥΠΕ

Δεν ξεχνάμε «τους αγνοούμενους μας και δεν ξεχνάμε, μαζί, το χρέος και την οφειλή που αισθανόμαστε να αγωνιστούμε μέχρι να διακριβωθεί και η τύχη του τελευταίου αγνοουμένου», είπε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σε χαιρετισμό του στην τελετή στολισμού Χριστουγεννιάτικου δένδρου για τους αγνοούμενους στο προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου Λευκωσίας

«Παρευρισκόμαστε σε μια εκδήλωση που συγκινεί τον καθένα μας. Από την μια είναι το γιορτινό πνεύμα που στέλνει μηνύματα αδελφοσύνης, συνεργασίας και προσδοκίας για τερματισμό των παθών μας ως χώρας που συνεχίζει να δοκιμάζεται ακόμα από την ξένη κατοχή και τον εποικισμό, και από την άλλη στολίζουμε αυτό το δένδρο που συμβολίζει πολλά. Πρώτα, ότι δεν ξεχνάμε τους αγνοούμενους μας και δεν ξεχνάμε, μαζί, το χρέος και την οφειλή που αισθανόμαστε να αγωνιστούμε μέχρι να διακριβωθεί και η τύχη του τελευταίου αγνοουμένου. Δεν ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες της Τουρκίας και την παρελκυστική της τακτική, και δεν ξεχνάμε το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών, πολλοί εκ των οποίων φεύγουν από τη ζωή με ανεκπλήρωτο το τάμα τους να μάθουν επιτέλους κάτι για την τύχη των δικών τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Φωτίου μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς, το σεβασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράσταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την διαβεβαίωση του ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων μας.

«Το στόλισμα του δένδρου με τις φωτογραφίες αγνοουμένων συμβολίζει πολλά: τις ευθύνες της Τουρκίας, την υποκρισία πολλών μεγάλων της γης, το συνεχιζόμενο δράμα των οικογενειών τους και το ανεκπλήρωτο δικό μας χρέος. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες όλων των ηρώων και μαρτύρων μας. Εύχομαι αυτή η μέρα να μην αργήσει, και τα Χριστούγεννα αυτά να είναι τα τελευταία με αδικαίωτες και τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας πραγματικά δίκαιης και λειτουργικής λύσης του εθνικού μας θέματος. Καλά Χριστούγεννα σε όλους με αγάπη, υγεία και ευτυχία», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση