ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Υπό κράτηση ο μόδιστρος, επικριτής του Ερντογάν Σιανσάλ

Εκστρατεία πολιτικού λιντσαρίσματος στα κατεχόμενα από εθνικιστικούς κύκλους

Ένα μεγάλο πλήγμα δέχονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τις τελευταίες ώρες στα Κατεχόμενα. Με εντολή της Άγκυρας και την συνεργασία της «κυβέρνησης», ο φημισμένος μόδιστρος Μπαρμπαρός Σιανσάλ, ο οποίος ξεχωρίζει με την αντιπολιτευόμενη δράση του και έχει κατοικία στα Κατεχόμενα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της «απέλασης».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό και τον τουρκοκυπριακό τύπο, η «αστυνομία» έθεσε υπό κράτηση του κ. Σιανσάλ. Ο ίδιος θα απελαθεί από τα «Κατεχόμενα» με προγραμματισμένη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών στις 21.00.

Ο κ. Σιανσάλ έχει τεθεί στο στόχαστρο των φιλοκυβερνητικών και εθνικιστικών κύκλων της Άγκυρας εξαιτίας ενός βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Σε αυτό το βίντεο, ο κ. Σιανσάλ ασκούσε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση και στους υποστηρικτές της.

Λίγο πριν από την διάδοση της είδησης της απέλασης του, μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο κ. Σιανσάλ είχε δηλώσει ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη πτήση του στην Πόλη εξαιτίας των επιθέσεων που δεχόταν. Επίσης, δήλωσε ότι τροποποιεί τα σχέδια του και σκέφτεται πλέον να απομακρυνθεί από την Κύπρο.

Η εκστρατεία πολιτικού λιντσαρίσματος στα Κατεχόμενα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι εθνικιστικοί κύκλοι επιτέθηκαν λεκτικό κατά του τ/κ Συνδικάτου Δασκάλων με αφορμή την έκδοση ενός ημερολογίου με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της «συγκυβέρνησης», Σερντάρ Ντενκτάς ζήτησε την παρέμβαση των «δικαστών» στην όλη υπόθεση.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση