ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό κράτηση ο Μπάρμπαρος Σανσάλ από τουρκικό δικαστήριο

Με την κατηγορία της πρόκλησης μίσους και έχθρας

ΚΥΠΕ

Υπό κράτηση τέθηκε απόψε από τουρκικό δικαστήριο ο σχεδιαστής μόδας Μπάρμπαρος Σανσάλ, ο οποίος "απελάθηκε" χθες το βράδυ από τα κατεχόμενα και συνελήφθη με την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Ο Μπάρμπαρος Σανσάλ τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της πρόκλησης μίσους και έχθρας. Ήδη οδηγήθηκε στις φυλακές Σιλίβρι της Κωνσταντινούπολης.

Ο δικηγόρος του, Εφκάν Μπολάτς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι κατά την προσπάθεια λιντσαρίσματός του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ο Μπάρμπαρος Σανσάλ δέχτηκε χτυπήματα στη μέση, τα νεφρά και τη βουβωνική χώρα. Όπως ανέφερε, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, ωστόσο υπάρχουν γδαρσίματα στα χέρια και το σώμα του.

Ο Εφκάν Μπολάτς ανέφερε επίσης ότι στην κατάθεσή του στην αστυνομία ο Μπάρμπαρος Σανσάλ ρωτήθηκε όχι μόνο για εξυβριστική προς την Τουρκία ανάρτησή του στο τουίτερ, αλλά και για ένα άλλο τουίτ το οποίο δεν έγραψε ο ίδιος αλλά του αποδίδεται. Πρόκειται για ένα τουίτ που αφορά την επίθεση στο Ρέινα και έλεγε: “Επειδή αυτοί που πήγαν στο Ρέινα ήταν αλεβίτες, μουσουλμάνοι με στολή Άη Βασίλη, γάζωσαν ανθρώπους”. Ο Εφκάν Μπολάτς είπε ότι πρόκειται για μήνυμα τρολ και ο Μπάρμπαρος Σανσάλ είπε στην κατάθεσή του ότι αυτό δεν είναι δικό του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η κατάσταση είναι σοβαρή.

Στην επίθεση εναντίον του εμπλέκονται οχτώ άτομα τα οποία έδωσαν κατάθεση στην αστυνομική ασφάλεια. Καταθέσεις λήφθηκαν και από άλλους 12 υπαλλήλους του αεροδρομίου που βρίσκονταν εκεί. Ένας εκ των υπαλλήλων δήλωσε: “Δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε τα πατριωτικά μας αισθήματα. Φωνάξαμε. Εξαιτίας της ασπίδας που δημιούργησε η αστυνομία, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα”. Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον τριών υπαλλήλων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση