ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Γεννητούρια στον Ζωολογικό Κήπο της Πέγειας

Τα τρία μικρά τιγράκια κλέβουν την παράσταση σκορπίζοντας χαμόγελα στους επισκέπτες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ένα μικρό πιγκουΐνάκι αλλά και τρία τιγράκια γεννήθηκαν στον Ζωολογικό Κήπο της Πέγειας, με αποτέλεσμα να γίνουν αυτόματα η μασκότ του πάρκου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του κήπου στο ΚΥΠΕ, Μιχάλη Πίττα, το πιγκουΐνάκι είναι του είδους HUMBOLDT PENGUIN (Spheniscus humboldti), σήμερα είναι 2 μηνών και μέχρι στιγμής χαίρει άκρας υγείας. Ο κ. Πίττας είπε πως μέχρι τώρα ήταν αρκετά δύσκολο να το δει κάνεις αφού τους πρώτους μήνες τα μικρά είναι πολύ ευάλωτα και παραμένουν στη ασφάλεια της φωλιάς, εξαρτώμενα από τους γονείς για την σίτιση τους.

Όπως και τα περισσότερα είδη πιγκουίνων, έτσι και οι δικοί μας συνέχισε, τρέφονται με μικρά ψαριά όπως σαρδέλες, γόπα και μαρίδα 3 φορές την μέρα (πρωί - μεσημέρι - απόγευμα). Τώρα το μικρό έχει αρχίσει δειλά δειλά να εξερευνά τον περίγυρο της φωλιάς αλλά δεν μπορεί ακόμα να κολυμπήσει. Θα αρχίσει να μαθαίνει να κολυμπά περίπου στους 3 μήνες και αφού έχει αλλάξει το πρώτο του φτέρωμα.

Επιπρόσθετα ο υπεύθυνος για τα ζώα και το προσωπικό του Ζωολογικού κήπου ανέφερε πως ένας από τους κυριότερους λόγους που αξίζει να γίνει αναφορά σ’ αυτό το γεγονός, είναι ότι το είδος αυτό είναι καταγεγραμμένο ως ευάλωτο στη λίστα του IUCN για απειλούμενα είδη με μόνο 12.000 άτομα στη φύση αυτή τη στιγμή.

Τρία μικρά τιγράκια Σιβηρίας κλέβουν την παράσταση

Επίσης γεννήθηκαν και τρία τιγράκια της Σιβηρίας (Panthera tigris altaica) στο πάρκο χαρίζοντας επίσης χαμόγελα αλλά και ικανοποίηση. Η Bonnie και ο Clyde είχαν την τρίτη τους γέννα πρόσφατα χαρίζοντας στο Ζωολογικό πάρκο της Πέγειας τρία μικρά εκ των οποίων δύο θηλυκά και ένα αρσενικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πίττα, τα τιγράκια είναι περίπου δύο μηνών και είναι και τα τρία υγιέστατα. Λόγω συγκεκριμένων επιπλοκών μετά την γέννα και για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και ευημερία τους,- όπως είπε- τα μικρά απομακρύνθηκαν από τους γονείς και είναι κάτω από τη 24ωρη φροντίδα της ομάδα του Pafos Zoo. Ο κ.Πίττας είπε πως οι τίγρεις της Σιβηρίας (ή Amur) είναι οι μεγαλύτερες γάτες στο κόσμο.

Oι γεννήσεις φέτος συνεχίστηκαν και σε άλλα ζώα που φιλοξενεί ο Ζωολογικός κήπος στην Πέγεια, όπως στις Dromedary Camels, τα Red Kangaroos, τα Albino Wallabies και διαφόρων σπάνιων ειδών πουλιών τα οποία ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί τον ζωολογικό κήπο και να τα απολαύσει από κοντά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X