ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Κυπριανού: Περισσότερη στήριξη εικαστικών τεχνών

Επανέφερε προτάσεις που αφορούν τις τέχνες και τον πολιτισμό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προτάσεις που αφορούν τις τέχνες και τον πολιτισμό επανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με αφορμή την επίσκεψή του στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης (ΣΠΕΛ), στη Λευκωσία, την οποία χαρακτήρισε ως μια οφειλόμενη τιμή σε έναν από τους πιο πρωτοποριακούς και σημαντικούς καλλιτέχνες της Κύπρου, τον Χριστόφορο Σάββα, «έναν άνθρωπο που έθεσε την δική του σφραγίδα στα εικαστικά πράγματα της χώρας μας και όχι μόνο».

Η πρώτη πρόταση αφορά την εισήγηση όπως σε δημόσια κτίρια που ανεγείρονται, να τοποθετούνται έργα τέχνης αξίας του 1% της συνολικής αξίας κόστους του κτιρίου. Σχετική πρόταση του ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού, εγκρίθηκε από το 1991, αλλά μέχρι σήμερα δεν γίνεται κάτι τέτοιο στα δημόσια κτίρια, παρά μόνο είχαν γίνει κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. «Το επαναφέρουμε γιατί θεωρούμε ότι από τη μια είναι τρόπος στήριξης των Κυπρίων καλλιτεχνών και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να έρχεται σε επαφή με τα έργα», είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε επίσης ότι η στήριξη του κράτους προς τις εικαστικές τέχνες είναι πολύ περιορισμένη, το ποσό – όπως είπε – ανέρχεται περίπου στις 230.000 ευρώ, προτείνοντας ότι είναι «μια εισφορά που θεωρούμε ότι πρέπει να αυξηθεί».

Να σημειωθεί ότι η έκθεση του εικαστικού Χριστόφορου Σάββα, είναι η εναρκτήρια έκθεση που φιλοξενεί η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ με τίτλο «ΠΡΟΩΡΑ ΠΑΡΩΝ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΑΒΒΑ (1924–1968)» από την 31η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Μονο με το τοππουζι θα φερουν τον νου τουs! Ο γαρος αμα κουτσουφλα του φακκας πουπανω!»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:31

Έλλειμμα 990 εκατ. λόγω Συνεργατισμού για το 2018

«Ο ΧΠετρου το ξερει?»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  23:29

Ανοικτή παραμένει η υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη

«Ουτε το μυνημα δεν μπορω να γραψω αφου συνεχεια εξαφανιζεται η σελιδα..!»
Μαριος  |  10:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X