ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:12
 

Ακυρώθηκε η απόφαση για τα διαδικαστικά της Μαρίνας Πάφου

Η εταιρεία Poseidon κατήγγειλε την Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

To Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε άκυρη την απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων για τα διαδικαστικά σε σχέση με την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου στα Πότιμα.

Όπως αναφέρει στην απόφαση του το Διοικητικό Δικαστήριο, στην υπ’ αριθμό υπόθεση 662/2017, αποδέχεται ως βάσιμο τον εγειρόμενο λόγο ακύρωσης ότι η συγκρότηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων, η οποία έλαβε την προσβαλλόμενη απόφαση, πάσχει λόγω κακής σύνθεσης του διορίζοντος αυτήν οργάνου.

Σύμφωνα με την απόφαση το Διοικητικό Δικαστήριο σημειώνει πως η εν λόγω κατάληξη προδικάζει και την τύχη της παρούσας προσφυγής και ως εκ τούτου παρέλκει η εξέταση των λοιπών λόγων ακύρωσης.

Ο επίδικος διαγωνισμός έχει μακρά προϊστορία και το Διοικητικό Δικαστήριο εξέτασε το θέμα μετά την προσφυγή της εταιρείας Poseidon η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη όταν κρίθηκε από την Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων ότι δεν πληρεί τους όρους και όταν η Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων προχώρησε στην δεύτερη προσφοροδότρια εταιρεία την Pafilia.

Στην απόφαση του το Διοικητικό Δικαστήριο αναφέρεται και στον ισχυρισμό της εταιρείας Poseidon ότι η σύνθεση της ΔΕΜ, σε όλες τις συνεδρίες της μέχρι και τη συνεδρία κατά την οποία λήφθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση, πάσχει ποικιλοτρόπως λόγω απουσίας και μάλιστα αδικαιολόγητης του Αναπληρωτή Γραμματέα της, λόγω μη καταγραφής στα πρακτικά των συνεδριάσεων του συγκεκριμένου λόγου απουσίας των μελών τα οποία σε συγκεκριμένες συνεδρίες απουσίαζαν, λόγω μη καταγραφής στα πρακτικά του κατά πόσον τα πρόσωπα που απουσίαζαν από μια συνεδρία ενημερώθηκαν για τα θέματα που συζητήθηκαν σε αυτή, ώστε να συμμετέχουν νομότυπα στην επόμενη και εν τέλει στην τελευταία συνεδρία της ΔΕΜ, κατά την οποία λήφθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση.

Και επιπλέον, λόγω συμμετοχής στις συνεδρίες της ΔΕΜ διαφόρων προσώπων , τα οποία ονομάζονταν ως « Παρακαθήμενοι» και τα οποία συμμετείχαν στη συζήτηση του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και ως κύριο του Έργου , το ίδιο το Υπουργείο.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Δικαστήριο, η συγκρότηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων πάσχει λόγω κακής σύνθεσης του διορίζοντας οργάνου και ειδικότερα επειδή κατά τις συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά τις οποίες αποφασίστηκε ο αρχικός διορισμός και οι μεταγενέστερες αντικαταστάσεις, των μελών της ΔΕΜ, παρίσταντο πρόσωπα τα οποία δεν ήταν προς τούτο εξουσιοδοτημένα από το Νόμο και ή το Σύνταγμα και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ,με αποτέλεσμα η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου να καθίσταται παράνομη και πάσχουσα.

Στην απόφαση του επιπρόσθετα το Διοικητικό Δικαστήριο αναφέρει πως όσο λυπηρή και αν είναι η, εκ του αποτελέσματος, εκ νέου καθυστέρηση ολοκλήρωσης του επίδικου Έργου, η υλοποίηση του οποίου, προφανώς , στοχεύει στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το Δικαστήριο δεν μπορεί να παρακάμψει τα θεμελιώδη, ως προς τη σύντομη λειτουργία της διοίκησης, ζητήματα δημοσίας τάξεως, τα οποία έχουν διαπιστωθεί.

Μετά αυτή την εξέλιξη αναμένονται τα επόμενα βήματα της Νομικής Υπηρεσίας του Κράτους για το πώς θα αποφασίσει και με ποιον τρόπο θα προχωρήσει το Κράτος αναφορικά με το θέμα αυτό.

Σημειώνεται πως το έργο περιλαμβάνει όλες τις κατασκευές , λιμενικές και κτιριακές εγκαταστάσεις, και έργα τα οποία θα σχεδιαστούν, κατασκευαστούν, χρηματοδοτηθούν, λειτουργήσουν και μεταβιβαστούν στο Κράτος. Βάσει δε της προσφοράς της αιτήτριας εταιρείας, αυτή θα έπρεπε να παρουσιάσει χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον 125 εκ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 60% του κόστους κατασκευής του έργου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X