ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άλλα είπε και άλλα έπραξε ο Γενικός

Τα mail Λοϊζίδου δείχνουν εμπλοκή του Κ. Κληρίδη στην υπόθεση Π. Νεοκλέους

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Διαστάσεις πέραν από τις αρχικές προσλαμβάνει η διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων της εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου. Εκτός από τις επαφές με τις εισαγγελικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας για υποθέσεις με ρώσους υπηκόους που ενδιαφέρουν τη Μόσχα, στο φως τις δημοσιότητας έρχονται και άλλες πτυχές που έχουν να κάνουν με τη Νομική Υπηρεσία και αφορούν υποθέσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Μια τέτοια περίπτωση αφορά τον δικηγόρο Παναγιώτη Νεοκλέους ο οποίος καταδικάσθηκε στη γνωστή υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Το περιεχόμενο σχετικών email που δημοσίευσε ο Πολίτης δημιουργεί μείζον θέμα για τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ο οποίος με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία αποκαλύπτεται ότι είχε εμπλοκή σε μία υπόθεση στην οποία ο ίδιος ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Το δεύτερο και πιο σοβαρό θέμα που αναφύεται από την δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι πως ο Γενικός Εισαγγελέας άλλα έλεγε στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα και άλλα έπραττε στη Νομική Υπηρεσία.

Η αυτό-εξαίρεση

Το νέο ζήτημα που φαίνεται να δημιουργείται για τη Νομική Υπηρεσία και προσωπικά για τον επικεφαλή της, έχει να κάνει με το γνωστό θέμα μεταφοράς του Παναγιώτη Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Παλόδεια για λόγους υγείας καθώς και τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί τότε από την διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών. Το συγκεκριμένο θέμα από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας το χειρίσθηκε η εισαγγελέας της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου η οποία είχε γνωματεύσει σχετικά. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης όπως προκύπτει από επιστολή του προς την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής εξαιρούσε τον εαυτό του από το συγκεκριμένο θέμα σε βαθμό τέτοιο που ακύρωσε την παρουσία του στη συγκεκριμένη Επιτροπή που θα συζητούσε το θέμα μεταφοράς του Π. Νεοκλέους στην Παλόδεια.

Στην ίδια επιστολή πληροφορούσε την Επιτροπή Ελέγχου ότι ανέθεσε την όλη υπόθεση στην εισαγγελέα Ελένη Λοϊζίδου λόγω του ό,τι ήταν μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη κατά του Π. Νεοκλέους.

Τα καυτά email

Ωστόσο τα όσα αναφέρονται στην επιστολή Κληρίδη στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της αλληλογραφίας που αντάλλαξε για το συγκεκριμένο θέμα με την κ. Λοϊζίδου. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Πολίτη η Ελένη Λοϊζίδου προκείμενου να ετοιμάσει επιστολή προς την διευθύντρια Φυλακών με θέμα τη νομιμότητα μεταφοράς του Π. Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Παλόδεια συνεργάσθηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα. Η συγκεκριμένη επιστολή όπως διαφαίνεται ξεκάθαρα όχι μόνο προωθήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα αλλά ο ίδιος έδωσε οδηγίες για τη σύνταξή της. Προς τούτο ενδεικτικό είναι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού μηνύματος με αποστολέα τον Κώστα Κληρίδη και παραλήπτρια της Ελένη Λοϊζίδου. «Ελένη σε παρακαλώ να διορθώσεις αυτό που λέγεις στην αρχή, ότι η επιστολή σου παραδόθηκε στις 26.5.17 και να πεις ότι την παρέλαβες στις 26.5.17 μόλις επέστρεψες από το εξωτερικό».

Πέντε λεπτά αργότερα, η κ. Λοϊζίδου απαντάει στον γενικό εισαγγελέα «ok».

Θέμα για τον Γενικό

Η αντίφαση που αναδεικνύεται από την επιστολή Κληρίδη προς τη Βουλή και το περιεχόμενο της αλληλογραφίας του με την εισαγγελέα Ελένη Λοϊζίδου, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα. Θέμα επίσης δημιουργείται και για την ίδια τη Βουλή και το τι προτίθεται να πράξει όταν διαφαίνεται μια τέτοια αντίφαση. Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από την αλληλογραφία είναι η παρότρυνση του κ. Κληρίδη προς την κ. Λοϊζίδου για την χρονική παραλαβή και παράδοση της επιστολής και αν τα όσα αναφέρονται στο ηλεκτρονικό μήνυμα συνάδουν με πραγματικά γεγονότα ή απλός πρόκειται για εικονική χρονική προσαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X