ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Νικολαΐδου: Όχι αναφώνηση προσωπικών δεδομένων σε κέντρα rapid tests

Η πρακτική αυτή ελλοχεύει κινδύνους για τα επηρεαζόμενα πρόσωπα και παραβαίνει τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, ανέφερε η κ. Νικολαΐδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Να σταματήσει η αναφώνηση προσωπικών δεδομένων σε κέντρα όπου διενεργούνται rapid τεστ για covid, λέει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως ότι, σε κάποια κέντρα διεξαγωγής rapid τεστ, άτομα που εργάζονται εκεί αναφωνούν προσωπικά δεδομένα των προσώπων, που υποβλήθηκαν σε τεστ, την ώρα της παραλαβής του αποτελέσματός τους.

«Η πρακτική αυτή ελλοχεύει κινδύνους για τα επηρεαζόμενα πρόσωπα και παραβαίνει τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων. Ως εκ τούτου και επειδή θεωρώ ότι, κάποιες αυτονόητες πρακτικές πρέπει να ακολουθούνται εκούσια και όχι επειδή δυνατό να επιβληθεί κύρωση, απευθύνω προειδοποίηση προς τους διαχειριστές των κέντρων, να σταματήσουν αυτή την πρακτική, για την προστασία των πολιτών», λέει η Επίτροπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση