ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ΑΣΔΥΚ ζητά να παραχωρείται εργάσιμος χρόνος για τα rapid test

Διατυπώνει τη θέση ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να διευκολύνει την ομάδα υπαλλήλων οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν

ΚΥΠΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), αναφέρει ότι είναι δέκτης της δυσαρέσκειας εργαζομένων της Δημόσιας Υπηρεσίας, αναφορικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης εγκυκλίου, για τα παρεμπόδισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού covid-19, για το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Οικονομικών. Διατυπώνει τη θέση ότι, το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να διευκολύνει την ομάδα υπαλλήλων, οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν και είναι υπόχρεοι να διενεργούν τεστ ταχείας ανίχνευσης, αν τους παραχωρείται ο απαραίτητος χρόνος από τον εργάσιμο χρόνο προκειμένου να το πράττουν.

Η ΑΣΔΥΚ σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται ότι τα όποια μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και δεν λαμβάνονται ως εργοδότης των κρατικών υπαλλήλων.

Προσθέτει ότι διαπιστώνει ότι, ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχουν άτομα τα οποία, για τους δικούς τους λόγους, εξακολουθούν να διατηρούν ενστάσεις και επιφυλάξεις, σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου και εκφράζει την ελπίδα ότι το Υπ. Οικονομικών θα ακούσει τις εισηγήσεις της και θα προβεί σε αναθεώρηση της συγκεκριμένης απόφασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση