ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:13
 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κοντά στους νέους

Πρόγραμμα Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δελτίο Τύπου

Συνεργασία, διάλογος, σεβασμός στη διαφορετικότητα, αλληλεγγύη και δημοκρατία ήταν ορισμένα από τα κύρια μηνύματα που εκφράστηκαν στην τελετή ολοκλήρωσης του Προγράμματος «Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου, στις 15:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Στην τελετή παρουσιάστηκαν δράσεις των 28 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα και έλαβαν τον τίτλο του Σχολείου-Πρεσβευτή. Το πρόγραμμα οργανώνεται ταυτόχρονα και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ και στην Κύπρο υλοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και ενίσχυση της ενεργού πολιτότητας και της ιδέας της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κυρίως στους νέους, καθώς και την προάσπιση των διαχρονικών οικουμενικών αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, του σεβασμού και του κράτους δικαίου, αξίες που πρεσβεύει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Βραβεύτηκαν επίσης οι νικητές του Γ' Διαγωνισμού Παραγωγής Γραπτού Λόγου για Ευρωπαϊκά Θέματα για μαθητές και μαθήτριες της Β' Λυκείου. Εκατοντάδες μαθητές και γονείς παρευρέθηκαν στην τελετή, που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, παρόντος του ιδίου, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Αντρέα Κεττή, τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ιερόθεο Παπαδόπουλο, τον ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη και τον Πρέσβη της Γαλλίας René Troccaz. Στην εκδήλωση τιμήθηκε η Προϊστάμενη του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων δρ Νίκη Παπαδοπούλου-Παπά για τη συνολική της προσφορά και για τη συμβολή της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X