ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η T/k Σεβγκιούλ Ουλούνταγ προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης

Η γνωστή δημοσιογράφος εστιάζει στο ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι εφημερίδες «Γιενί Ντουζέν» και «Πολίτης» ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα της γνωστής Τουρκοκύπριας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Σεβγκιούλ Ουλούνταγ για το Νόμπελ Ειρήνης.

Την Σεβγκιούλ Ουλούνταγ η οποία εδώ και χρόνια εστιάζει σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στους αγνοούμενους της Κύπρου, πρότεινε στην Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 η Άννα Αγαθαγγέλου, επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο York του Καναδά.

Η κ. Ουλούνταγ είναι η δημιουργός μιας στήλης, η οποία εστιάζει για πολλά χρόνια στο θέμα των αγνοούμενων της Κύπρου. Τα σχετικά άρθρα της κυκλοφορούν στα ελληνικά και στα τουρκικά.

Στα πλαίσια της προβολής της υποψηφιότητας της για Νόμπελ Ειρήνης, η «Γιενί Ντουζέν» και ο «Πολίτης» υπογραμμίζουν τα εξής: «Αντιμετωπίζοντας το θέμα ‘ταμπού’ των αγνοουμένων με τον πιο ανθρωπιστικό τρόπο μέσα από τα άρθρα της και τις έρευνες της, η συμβολή της ήταν καθοριστική στην πρόοδο στο θέμα των ‘αγνοουμένων’. Έχει βοηθήσει τη ΔΕΑ με ανθρωπιστικό και εθελοντικό τρόπο και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον έπαινο και των δύο κοινοτήτων βρίσκοντας πολλούς από τους τόπους ταφής των «αγνοουμένων» και βοηθώντας την επιστροφή των οστών των αγνοούμενων ατόμων στους συγγενείς τους για κατάλληλη ταφή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X