ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:13
 

Καδής: H Κύπρος πρωτοπορεί στην επαναχρησιμοποίηση του ανακυκλωμένου νερού

«Σχεδόν ολόκληρη η ποσότητα του νερού χρησιμοποιείται για άρδευση και εμπλουτισμό των υδροφόρων στρωμάτων»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, δήλωσε το Σάββατο, ότι «η Κύπρος πρωτοπορεί στο θέμα της επαναχρησιμοποίησης του ανακυκλωμένου νερού, στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχεδόν ολόκληρη η ποσότητα του νερού που προέρχεται από τα επεξεργασμένα λύματα χρησιμοποιείται για άρδευση και εμπλουτισμό των υδροφόρων στρωμάτων».

Σε εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, ο Υπουργός Γεωργίας, είπε ότι «πρωταρχικός μας στόχος είναι η πλήρης ικανοποίηση των αναγκών του πληθυσμού σε πόσιμο νερό καλής ποιότητας, καθώς και η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση και άλλων μη συμβατικών πηγών νερού, όπως είναι το ανακυκλωμένο νερό, με στόχο την ενίσχυση του υδατικού ισοζυγίου».

Σημείωσε ότι «η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία, η ξηρασία και οι αιφνίδιες πλημμύρες έχουν ως άμεση επίπτωση την όξυνση του υδατικού μας προβλήματος και επιβάλλουν την ανάγκη για ορθολογική χρήση του νερού και την εφαρμογή στρατηγικής για ολοκληρωμένη και αειφόρο διαχείριση των υδάτινων πόρων».

Ως εκ τούτου, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, «η διαχείριση και εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος».

Εξήγησε ότι «για την προώθηση και εφαρμογή της πολιτικής αυτής καταρτίζεται Σχέδιο Δράσης που θα εδράζεται σε τρεις άξονες».

Ο πρώτος εξ αυτών αφορά «την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο δεύτερος τη σταδιακή ένταξη του ανακυκλωμένου νερού για ενίσχυση του υδατικού ισοζυγίου για ανάπτυξη της γεωργίας και του περιβάλλοντος και ο τρίτος άξονας την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, ώστε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των στόχων που τίθενται».

Ο Κώστας Καδής είπε ότι «η καλλιέργεια υδατικής συνείδησης σε παιδιά, πολίτες και οργανωμένα σύνολα αποτελεί βασικό μας μέλημα και προτεραιότητα, για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις» για να προσθέσει ότι η εκδήλωση αυτή, «κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών «το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού ειδικά για το 2017 είναι ‘Φύση και Νερό’».

Κλείνοντας, ο Υπουργός Γεωργίας, είπε ότι «το νερό αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο φυσικό πόρο για την κοινωνική και οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη κάθε χώρας ενώ η αειφόρος διαχείριση των υδατικών πόρων και η εξισορρόπηση των διάφορων αναγκών για νερό, είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα για τη χώρα μας που ταλανίζεται από μακρές περιόδους λειψυδρίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X