ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Η έκρηξη έφερε προβληματισμό για την τοποθεσία των στρατοπέδων

Μεγάλοι οι κίνδυνοι από την παρουσία στρατιωτικών εγκαταστάσεων κόντα σε αστικά κέντρα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η έκρηξη σε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών του τουρκικού στρατού, στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο φέρνει στο προσκήνιο την συζήτηση για την τοποθεσία των στρατιωτικών μονάδων .

Η μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 01:30 της Πέμπτης και συνοδεύτηκε από μικρότερες εκρήξεις που συνεχίστηκαν περίπου μέχρι τις 05:00.

Μετά την έκρηξη, η «υπουργός Εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς υπενθύμισε τους κινδύνους που υπήρξαν από την μεγάλη πυρκαγιά του 1995 στον Πενταδάκτυλο η οποία απείλησε οπλοστάσιο. Η «υπουργός» υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για την απομάκρυνση των στρατοπέδων και κυρίως των οπλοστασίων από τα αστικά κέντρα. Από την πλευρά του ο «υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να λάβουν μέτρα προστασίας, να μην προσεγγίσουν αντικείμενα που ενδέχεται να έχουν φτάσει στον περίγυρο των κατοικιών τους και να εμποδίσουν την επαφή των μικρών παιδιών με αυτά.

Η «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ μαζί με την Άγκυρα ξεκινούν να συζητούν το μέλλον της αναδιοργάνωσης των δυνάμεων του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα. Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης βρίσκεται η απομάκρυνση αποθηκών πυρομαχικών και στρατοπέδων από τα αστικά κέντρα.

Μετακίνηση στρατοπέδων και στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν απομάκρυνε εκατοντάδες στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τα κέντρα των τουρκικών πόλεων για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Το σκεπτικό ήταν ότι, όταν τα στρατόπεδα είναι μακριά από τις πόλεις η απόπειρα νέου πραξικοπήματος θα είναι πιο δύσκολη.

Μια παρόμοια κινητοποίηση ενδέχεται να υπάρξει και στα κατεχόμενα αυτήν την φορά με αφορμή τους προβληματισμούς για την δημόσια ασφάλεια και υγεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X