ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρνητές ασθενείς δεν δέχονται θεραπεία και ζητάνε γιατροσόφια

Η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι πολύ βελτιωμένη όπως δήλωσε στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ

Του Μάριου Χριστοφή

Αρνητές ασθενείς με κορωνοϊό δεν δέχονται τη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς, ζητώντας γιατροσόφια. Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε πως, μερικοί αρνητές ασθενείς δεν δέχονται να λάβουν τη θεραπεία και ζητούν γιατροσόφια, ωστόσο με τη καλή σχέση που υπάρχει σε γιατρό και ασθενή στο τέλος επιτυγχάνεται η χορήγηση της ενδεδειγμένης φαρμακευτικής αγωγής. Επιπλέον ο κ. Χαριλάου επεσήμανε ότι υπάρχουν θετικά άτομα τα οποία υπογράφουν εξιτήριο μόλις νιώσουν καλύτερα και στη συνέχεια επιστρέφουν σε χειρότερη κατάσταση. Τόνισε πως τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στη Λεμεσό.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια

Η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι σαφώς βελτιωμένη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ. «Έχουμε αισθητή μείωση και σε κοινούς θαλάμους και στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ωστόσο μας απασχολεί λίγο ο υψηλός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας».

«Η προσπάθειας μας αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται να λειτουργούμε παράλληλα θαλάμους Covid και θαλάμους για τις υπόλοιπές παθήσεις», είπε ο κ. Χαριλάου αναφέροντας πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Η κατάσταση της υγείας των ιερέων και μοναχών

Συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας οι τρείς ιερείς που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, οι ιερείς είναι σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας, ενώ η κατάσταση της υγείας των τριών μοναχών είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους ιερείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μάριου Χριστοφή

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση