ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάπια και ελπίδες φέρνει ο Γενάρης

Δύο αντιικά φάρμακα κατά του COVID ετοιμάζεται να παραλάβει και η Κύπρος μέσω του μηχανισμού της Ε.Ε.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με την πανδημία να καταγράφει νέα έξαρση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και τις χώρες, η μία μετά την άλλη, να καταφεύγουν σε επαναφορά σκληρών μέτρων, η κινητικότητα που παρατηρείται στις έρευνες για φαρμακευτικά σκευάσματα κατά του COVID-19 αναπτερώνει τις ελπίδες για αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χωρίς να διαφοροποιείται ο βασικός προσανατολισμός ότι τα αδειοδοτημένα εμβόλια αποτελούν το κύριο εργαλείο κατά του ιού και πως η αύξηση των ποσοστών των εμβολιασθέντων είναι μονόδρομος, η προσοχή έχει στραφεί στον ερευνητικό τομέα των αντιικών φαρμάκων.

Η ανακοίνωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι η αρμόδια επιτροπή (CHMP) ξεκίνησε μια κυλιόμενη αξιολόγηση του αντιικού φαρμάκου molnupiravir (γνωστό και ως MK4482 ή Lagevrio), που αναπτύχθηκε από τη Merck Sharp & Dohme σε συνεργασία με τη Ridgeback Biotherapeutics, καθώς και η πρόθεση της Pfizer να καταθέσει στοιχεία ερευνών της, στον αμερικανικό FDA μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, δημιουργεί νέα δεδομένα που πιθανότατα να δώσουν μια θετική τροπή στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κινητικότητα που καταγράφεται παρακολουθείται με προσοχή, μιας και οι πρώτες αξιολογήσεις δείχνουν πως τα αντιικά φάρμακα μπορούν να τερματίσουν όσα βιώνει ο πλανήτης ακόμα και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Απόστολου Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Κάνοντας μια αποτίμηση του 2022 το πρόσημο δεν μπορεί παρά να είναι θετικό, με τους δικαιούχους να απολαμβάνουν, πλεονεκτήματα ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΥΓΕΙΑ