ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
 

Λεπτομέρειες για εισδοχή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας δίνει το Υπουργείο Παιδείας

Οι φετινοί απόφοιτοι 2017 πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στην επαρχία του σχολείου αποφοίτησής τους

Newsroom K

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος για τους απόφοιτους κυπριακών σχολείων που έλαβαν μέρος στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 και διεκδικούν θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας για την κατηγορία Αλλοδαπών-Αλλογενών δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι οι οποίοι είναι απόφοιτοι σχολείου, εφόσον ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς των υποψηφίων δεν έχει την ελληνική καταγωγή και οι ίδιοι είναι υπήκοοι της χώρας στην οποία έχουν αποφοιτήσει.

Η αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας πρέπει να υποβληθεί μόνο στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) που θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Εξετάσεων στην Κύπρο ανά επαρχία.

Τα ΚΣΑ θα λειτουργήσουν από την Τετάρτη, 19 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο, 22 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 από τις 8:30 π.μ. – 2:30 μ.μ.

Οι φετινοί απόφοιτοι 2017 πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στην επαρχία του σχολείου αποφοίτησής τους ενώ όλοι οι απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων, που έλαβαν μέρος στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 και διεκδικούν θέσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε οποιοδήποτε από τα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων.

Επίσης, «οι υποψήφιοι που θα χρειαστεί να εξουσιοδοτήσουν άλλα άτομα για υποβολή της αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων www.moec.gov.cy/ypexams για να εξασφαλίσουν και να συμπληρώσουν το έντυπο «εξουσιοδότησης» το οποίο και πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΣΑ κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Τα δικαιολογητικά που υποχρεούνται να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι στα ΚΣΑ, κατά την υποβολή της αίτησης, είναι Δελτίο Ταυτότητας ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την Κυπριακή υπηκοότητα του υποψηφίου, Απολυτήριο Λυκείου/Τεχνικής Σχολής ή Αποδεικτικό απόλυσης.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σημειώνεται ότι «οι υποψήφιοι που χρειάζονται τις υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής για τη συμπλήρωση της αίτησής τους παρακαλούνται να απευθύνονται στα Κεντρικά Γραφεία της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (από τις 7:30 π.μ. – 3:00 μ.μ., κατά τις εργάσιμες μέρες) στο τηλέφωνο 80002121.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X